2018 Bekçilik sınavı ne zaman yapılacak? Sınav türleri ve soruları

2018 Bekçilik sınavı ne zaman yapılacak? Sınav türleri ve soruları
Türkiye'nin gözü bekçilik sınavında. Bekçi alımı için gerçekleştirilecek olan sınav hakkında araştırmalar devam ediyor. Polis Akademisi tarafından yapılan sınav ne zaman sorusunun cevabı ve tüm detaylar haberimizde. Bekçilik yazılı sınavı ne zaman yapılacak?

Binlerce vatandaşın devlet güvencesi altında çalışmak ve kolluk gücü olarak hizmet etmek amacıyla başvurduğu bekçi alımı için geri sayım sürüyor. En az lise mezunu olma şartının arandığı bekçi alımında sınav bilgileri de merak ediliyor. 3 aşamalı olarak gerçekleştirilecek olan sınav için araştırmalar sürüyor. Adaylar yazılı, sözlü ve fiziki yeterlilik gösterebilmek adına tüm imkanlarını seferber edip çalışıyor. Sınav tarihini öğrenebilmek ise şu an mümkün değil. Çünkü resmi vie açıklama yapılmadı.
 

Bekçilik sınavı puanlar nasıl hesaplanacak?


Adaylar girecekleri üç sınav sonrasında aldıkları puan üzerinden değerlendirilecek. Yazılı ve fiziki sınavdan alınan puanların yüzde 25'i hesaba eklenirken sözlü sınavın ise yüzde 50'si katkı yapacak. Yani aslan payı sözlü sınavında yer alacak. Ancak her şey bununla bitmiyor. Asıl aday listelerine girenler için tüm güvenlik ve arşiv araştırması gerçekleştirilecek. 15 Temmuz sonrasında önemli bir konu haline geldi ve hemen hemen her kurum ve sektörde yapılıyor. Ayrıca sağlık kurulu raporu da talep edilebilecek.

Beş kategoride değerlendirmede


Sözlü sınavda adaya, genel kültür sorularının yazılı olduğu kartlar arasından bir kart seçtirilecek. Adaya konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilecek. Komisyon adaya konuyla ilgili sorular soracak. Böylece; konuyla ilgili bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavraması, özgüveni, ifade etme yeteneği ve beden dilini kullanma becerisi olmak üzere 5 kategoride değerlendirilecek. Her bir kategori 20 puan olacak. Toplamda 70 puanı geçmek koşulu aranacak.

3 aşamalı sınav


Üç aşamadan oluşan bu sınavın sonunda başarı sıralamasına esas giriş puanı hesaplanacak. Bu puan; adayın yazılı sınav ile fiziki yeterlilik puanlarının yüzde 25’i; sözlü sınav puanının ise yüzde 50’sinin toplamıyla bulunacak.Asıl aday listesine girenler hakkında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak. Uygun görülenlerden sağlık kurulu raporu istenecek.

Yazılı sınavda hangi dersler var?


Yazılı sınavda adaylara çoktan seçmeli (test şeklinde) beş şıklı (100) soru yöneltilecek, her bir soru bir puan sayılacak ve yanlış doğruyu götürmeyecektir. Yazılı sınavda (100) puan üzerinden en az (50) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Yazılı sınav “Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür” konularından oluşacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.