2018 Ek yerleştirme üniversite kayıtları ne zaman bitiyor?

2018 Ek yerleştirme üniversite kayıtları ne zaman bitiyor?
Üniversite öğrencisi hayalini ek yerleştirme sonuçlarında kazanan adaylar bugünden itibaren kayıtlarını yaptırabilecek. Peki 2018 ek yerleştirme üniversite kayıtları ne zaman bitecek? İşte son gün tarihi haberimizde yer alıyor.

YKS sonuçlarının açıklanamsından sonra adayların tek umudu olarak kalan ek yerleştirmeler için de kritik bir gün yaşanmıştı. Cuma günü ÖSYM internet sitesinden duyurulan ek yerleştirme sonuçları sonrasında bugün itibariyle adaylar kazandıkları okullar ve programlara kayıt yaptırabilecek. Peki üniversite kayıtlarında son gün ne zaman ve gereken evraklar nedir? İşte detaylar...

Derslerin başlayıp vize dönemlerine yaklaştığı üniversitelerde okuma hayali olan adaylar bir an önce kayıtlarını gerçekleştirip geri kalmamak için bu işlemleri yapmak istiyor. Üniversite kayıtları için son gün ise 5 Ekim Cuma olarak belirlendi.
 


Üniversite kayıdı için gereken belgeler ve evraklar


a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından (http://kamu.turkiye.gov.tr) İnternet adresinde görülebilecektir.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir. Kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuçları adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.