2018 KPSS Lisans Sınavı ne zaman yapılacak?

2018 KPSS Lisans Sınavı ne zaman yapılacak?
Her yıl yüz binlerce memur adayının girmek için gün saydığı ve yoğun bir maratonla hazırlandığı Lisans KPSS sınavı için tarihler belirlendi. Peki ÖSYM bünyesinde gerçekleştirilecek olan KPSS lisans sınavı ne zaman yapılacak? işte detaylar...

Kamuda görev alabilmek ve özel şirketlerin en önemli kriterlerinden biri olan KPSS'den geçer notla ayrılmanın hesaplarını yapan adaylar için artık son günler. KPSS lisans sınavları bu yaz da önemli sayıda adayın katılımı ile gerçekleştirilecek. Öğretmenlik, memurluk ve birçok alanda gerçekleştirilecek olan sınavlar için adaylar 'KPSS ne zaman?' sorusunu soruyor. Sınavların ilki 22 Temmuz'da yapılacak.

2018 KPSS LİSANS SINAVLARI NE ZAMAN?
KPSS Genel Kültür Genel Yetenek sınavı bu yıl 22 Temmuz 2018 tarihinde saat 10:15'de başlayacak ve 130 dakika sürecek. Adaylar KPSS Genel Kültür Genel Yetenek sınavına 60 TL katılım ücreti ödeyecek. Öte yandan aynı gün içerisinde Öğretmen adaylarının dahil olduğu Eğitim Bilimleri sınavı öğleden sonra 14:45'de başlayacak. Bunun yanı sıra KPSS alan sınavları 28-29 Temmuz 2018 tarihinde üç farklı oturumda gerçekleştirilecek. Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (ÖABT) ise 5 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

kpss

ÖSYM'den KPSS tercih duyurusu

KPSS puanına göre bazı kamu  kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yapılacak yerleştirme için aday tercihleri, 5 Temmuz'a kadar ÖSYM'ye bildirilecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca  (ÖSYM), Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puanına göre bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak için aday tercihleri, 5 Temmuz'a kadar alınacak. Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına yerleştirme  işlemleri için KPSS-2018/1 Tercih Kılavuzu ÖSYM'nin internet sitesinde  yayımlandı.

Buna göre, adaylar tercihlerini 5 Temmuz'a kadar internet yoluyla  ÖSYM'ye gönderecek. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 5 Temmuz gecesi saat 23.59'da  sona erecek.

Adayların, ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak kadro ve pozisyonları  tercih edebilmeleri için 22 Mayıs 2016, 16 Ekim 2016 ve 20 Kasım 2016  tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2016-KPSS Lisans ve  2016-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden  ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.