2018 LGS sınav soru, cevap ve sonuçları ne zaman açıklanacak?

2018 LGS sınav soru, cevap ve sonuçları ne zaman açıklanacak?
Liselere Giriş Sınavı olarak TEOG'un yerine ilk kez bu yıl yapılacak olan merkezi sınav bugün gerçekleşecek. Öğrenciler ve veliler ise şimdiden LGS sınav soruları, cevapları ve sonuçları ne zaman açıklanacak? sorularını soruyor. İşte detaylar...

8. sınıf eğitimini esas alacak olan LGS için hummalı çalışmalarını sonlandıran öğrenciler bugün zorlu sorular karşısında ter dökecek. Öğrenciler iyi bir lise ile önemli bir üniversitenin temelini atmak isterken durumlarını öğrenmek adına sınav sonrasında araştırmaya başlayacaklar. Veliler de ayrıca çocukları ile ilgili geleceğini şekillendirmek adına bol bol dua ediyor.

LGS sınav soru, cevap ve sonuçları ne zaman açıklanacak?
Bir milyona yakın öğrencinin geleceğini belirleyecek olan sınav hakkındaki gelişmeler bugün itibariyle araştırılacak. LGS sınav soru ve cevaplarının bir hafta içerisinde yayınlanması ve açıklanması bekleniyor. Ayrıca 2018 LGS sınav sonuçlarının bir ay içerisinde duyurulması beklentisi mevcut.

LGS'de kaç soru sorulacak?
Bugün yapılacak olan Liselere Giriş Sınavı iki oturumdan oluşacak ve 90 soru sorulacak. İlk oturum 09.30'da bşlayacak ve 50 soru 75 dakikada cevaplanacak. İkinci oturum ise 11.30'da başlayacak. 40 soruluk sayısal alanda cevaplanma süresi ise 60 dakika olarak belirlendi.

40 soru olacak
Sözel bölümde, 8'inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10'ar olmak üzere 50 soru, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20'şer olmak üzere, 40 soru yöneltilecek.

İki bölüm arasında verilen 45 dakikalık süre, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanılacak. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamayacak.

Giriş belgesinde neler olacak?
Milli Eğitim Bakanlığı, sınavla öğrenci alacak liselere ilişkin 2 Haziran'da yapacağı merkezi sınav giriş belgelerini e-okul sisteminden açıkladı. Fotoğraflı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacak.

Okul müdürlükleri, fotoğraflı sınav giriş belgesini internetten çıktı alarak onaylayıp öğrenciye teslim edecek. Sınav giriş belgesini kaybeden öğrencilere belgenin yenisi onaylanarak verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.