2018 Milli Savunma Üniversitesi sınav giriş yerleri belli oldu! | Sınav yeri sorgulama

2018 Milli Savunma Üniversitesi sınav giriş yerleri belli oldu! | Sınav yeri sorgulama
Milli Savunma Üniversitesi'ne girmek isteyen adayların beklediği tarih yaklaşırken çok önemli bilgiler ÖSYM tarafından açıklandı. Buna göre öğrencilerin sınava giriş yerleri duyuruldu. 2018 MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sınav giriş yeri sorgulaması nasıl yapılır ve sınav belgesi nasıl alınır. İşte detaylar...

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde yapılacak olan sınav için MSÜ aday öğrencileri için beklenen sınav yeri bilgileri açıklandı. Buna göre adaylar ÖSYM internet sitesine giriş yaparak AİS üzerinden bilgilerini görüntüleyebilecek. Ayrıca sınav belgesi de buradan edinilebilecek.  Sınav giriş belgesi döküm kağıdı almak isteyen adaylar haberimizi okumanız gerekmektedir.

Gelecek hafta sonunda gerçekleştirilecek olan MSÜ sınavı hakkındaki son dakika gelişmeleri büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Sınav süresi 10.15'te başlamak üzere olup 135 dakikadır. Ayrıca ÖSYM internet sitesi üzerinde bulunan sistemde öğrenciler için snav giriş yerleri de öğrenilebiliyor. Adaylar osym.gov.tr'ye giriş sağlayarak TC kimlik numarası ve şifreleri üzerinden tüm detayları görüntüleyebilirler. Sınav belgesi çıkarıldıktan sonra adayların sınav merkezine gitmesi gerekmektedir. Farklı bir salonda sınava giriş yapılmaz.
 

MSÜ SINAVINDA HANGİ BÖLÜMLER VAR?


Üniversite bünyesinde Ankara'da Kara Harp Okulu, Tuzla'da Deniz Harp Okulu, Yeşilköy'de Hava Harp Okulu, Balıkesir'de Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu, Yalova'da Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu, İzmir'de Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu, Ankara'da Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu, Kara, Hava ve Deniz Harp Enstitüleri, Atatürk Stratejik Araştırmalar Enstitüsü, Müşterek Harp Enstitüsü, Fatih Harp Tarihi Araştırmaları Enstitüsü, Alparslan Savunma Birimleri Enstitüsü, Barbaros Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Enstitüsü, Hezarfen Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü ile Milli Savunma ve Güvenlik Enstitüsü yer alıyor.

MSÜ SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?


Dün akşam satlerinde MSÜ sınav giriş yerleri ve MSÜ sınav giriş belgesi ile ilgili ÖSYM'den açıklama geldi. MSÜ öğrencisi olmak için Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2018-MSÜ) ÖSYM tarafından yapılacak ve değerlendirilecektir. Sınava başvurular 9 Ocak tarihinde başladı ve 15 Şubat 2018 tarihine kadar sürecek. Sınav, 18 Mart 2018 Pazar günü tüm il merkezlerinde yapılacak, saat 10.15’te başlayacak ve 135 dakika sürecektir.

MSÜ SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
 

SINAV NASIL OLACAK?


8 Mart 2018 perşembe akşamı ÖSYM internet sitesinden yapılan açıklamada MSÜ sınav giriş belgesi ve MSÜ sınav giriş yerleri askeri öğrenci adaylarına duyuruldu. Askeri okullara öğrenci alımında bu sene ilk kez uygulanacak olan sınav sistemini açıklayan Canikli, “Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavında yapılan değişiklik nedeniyle bu yıldan itibaren geçerli olmak üzere Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının öğrenci alım faaliyetlerine yönelik bir düzenleme yapılması ihtiyacı ortaya çıktı. Bu kapsamda, ÖSYM ile MSB arasında bir protokol imzalandı. Bu protokol ile Harp Okullarında ve Astsubay Meslek Yüksek Okullarında eğitim ve öğretime zamanında başlayabilmek amacıyla 18 Mart 2018 tarihinde 81 il merkezinde MSB Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı yapılması planlanmıştır. Yapılacak bu sınav sonrası adaylar fiziki değerlendirme, fiziki yeterlilik testi ve mülakat sınavlarından oluşan ikinci aşama sınavına çağırılacaktır.

Bu sınav sadece ikinci aşama sınava çağırılacakların belirlenmesi amacıyla yapılacaktır. İkinci seçim aşamalarında başarılı olan ve olumlu sağlık raporu alan adayların fiziki yeterlilik testleri ve mülakattan aldıkları puanlar ile ÖSYM'nin üniversite öğrencileri için yapacağı sınav puanları dikkate alınarak aday değerlendirme puanı tespit edilecek ve bu puanlara göre asil ve yedek listeler belirlenecek. 18 Mart 2018 tarihinde yapılacak olan sınav, temel yeterlilik testi ağırlığında olacak, sınavda Türkçe, temel matematik, sosyal bilgiler ve fen bilgisi konularında toplam 120 adet çoktan seçmeli soru sorulacaktır.  Sınav başvuruları 09 Ocak 2018 tarihinde başlayıp 15 Şubat 2018 tarihine kadar başvurular gerçekleştirilecek. Sınav başvuruları ÖSYM tarafından alınacak. Bu noktada gençlerimize sesleniyoruz; onları bu şerefli ordunun bir mensubu olmaya, geleceğin komutanı olmaya çağırıyoruz. Gelin bu şerefli ordunun sizlerde bir mensubu olmak için başvurunuzu yapın. Gelin, tarihi şanlı zaferlerle dolu, dünyanın en güçlü ordularından biri olan TSK'da subay ve astsubay olarak yerlerinizi alın” ifadelerini kullandı.
 

YAŞ SINIRI VE GENEL BAŞVURU KOŞULLARI NELER OLACAK?


MSÜ'ye başvuruda bulunmak isteyen adaylarda yaş sınırı ve genel olarak şu kriterler aranacak;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

* Harp Okullarına (HO) bayan ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.

* Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (1998 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak (1997 ve sonrası doğumlu),

* Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için 2018 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 2016 ve 2017 yılında mezun olmak (daha önceki yıllarda mezun olanlar başvuramazlar),

Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru için ÖSYM Başkanlığınca 18 Mart 2018 tarihinde yapılacak 2018-MSÜ Sınavına katılmış ve Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek çağrı taban puanı almış olmak.

 * Her aday için Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların;

- MSÜ-SAYISAL (SA),

- MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA),

- MSÜ-SÖZEL (SÖ),

- MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.