2018 PMYO Lise Mezunu Polis Memuru Alımı tarihi belli oldu mu?

2018 PMYO Lise Mezunu Polis Memuru Alımı tarihi belli oldu mu?
EGM tarafından bu sene gerçekleştirilmesi beklenen lise mezunu polis alımı için tarih adaylar tarafından merak ediliyor. Lise mezunu polis alımı ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Faaliyetlerini İçişleri Bakanlığı bünyesinde idame ettiren Emniyet Genel Müdürlüğü yılın belli dönemlerinde Polis Akademisi Başkanlığı aracılığıyla belirlenen kontenjanlar dahilinde polis öğrencisi alımı gerçekleştirmektedir. Bu alımları da Polis Meslek Yüksek Okulu, Polis Meslek Eğitim Merkezi, Polis Amirleri Eğitim Merkezi aracılığı ile yapmaktadır.

Bu bilgiler ışığında lise mezunları da ne zaman polis olabilecekleri konusunda araştırmalar yaparak alımlar için tarihlerin belli olup olmadığını kontrol ederek araştırıyor. Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO için toplam 2 bin 500 polis alımı yapılacağı ve bu alımların 250'sinin kadın, 2 bin 250'sinin ise erkek öğrenci olacağı belirtildi. Peki alımlar hangi tarihte yapılacak?


 2018 PMYO Polis Alımı Ne Zaman Yapılacak?
Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO için 2 bin 500 polis öğrencisi alımı yapacak. Peki polis alımları ne zaman yapılacak? Buna göre lise mezunu polis alımları genel olarak üniversite sınav sonuçlarının açıklanması ile beraber yapılmaktaydı.

Bu sebepten dolayı bu sene de Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO polis alımlarının Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS sınavının yapılması ve sonuçların açıklanması ile yapılması bekleniyor. Tahmini olarak ilanın Temmuz ayı içerisinde yayımlanabileceği beklenmektedir.  İŞİN OLSA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.