2018 Takdir Teşekkür nasıl hesaplanır - E-Okul ve VBS giriş bilgileri

2018 Takdir Teşekkür nasıl hesaplanır - E-Okul ve VBS giriş bilgileri
İlk yarının sona ermesine çok az bir süre kala öğrencilerin yanısıra veliler de takdir ve teşekkür hesaplama nasıl yapılır sorularını sormaya başladı. Başarılarını taçlandırmak adına bu iki belgenin kendilerine verilip verilmeyeceğini merak eden milyonlarca öğrenci sürekli araştırmalarda bulunuyor. İşte 2018 yılındaki takdir ve teşekkür hesaplama yöntemleri ve E-Okul / VBS giriş nasıl yapılır sorusunun cevabı.

e-Okul üzerinden takdir ve teşekkür hesaplamasının yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Özellikle okulların kapanmasına ve ilk yarının sona ermesine sayılı gümler kala en çok aranan terimler arasında bulunan iki konu hakkında derlediğimiz haberlerle durumunuzu sorgulayabilir veya çocuklarınızın notlarının takdir ve teşekküre yetip yetmeyeceğini görüntüleyebilirsiniz.

19 Ocak'ta tatile girecek okulların ilk dönemdeki son gününde dağıtılacak karnelerin yanısıra takdir ve teşekkür belgesi alınıp alınamayacağı sürekli soruluyor. Öğrenciler okullarındaki başarılarının belgeye yanısıyıp yansımayacağını sürekli e-Okul VBS sisteminden araştırıyor.

e-OKUL VBS ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?
Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet uygulaması olan e-Okul için öğrenciler ve veliler sorgularını sürdürüyor. Okullar 19 Ocak'ta kapanacak ve karneler dağıtılacak. Karneler dağıtılmadan notlarını merak eden öğrenciler ve velileri e-Okul üzerinden notları öğrenebilecek.

e-Okul'a giriş MEB'in https://eokulyd.meb.gov.tr/ internet sitesi üzerinden yapılacak. Açılan pencerede sağ tarafta yer alan Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) alanına öğrenci T.C. Kimlik numarası ve öğrenci okul numarası yazıldıktan sonra giriş butonuna tıklayın. Daha sonra açılan pencerede sol tarafta buluna "Öğrenci Bilgileri" sekmesinin altında "Not Bilgisi" kategorisine tıklayın. Öğretmenlerin e-Okul sistemine girdiği ders not bilgileri ekrana gelecektir.

karne notu takdir teşekkür hesaplama

e-Okul sisteminde öğrencinin devamsızlık bilgisi, not bilgisi, haftalık ders programı, sınav tarihleri, aldığı belgeler, okuduğu kitaplar, davranış notları, diploma puanı, yıl sonu notları, nakil durumu, şube yazılı ortalamaları, pansiyon zaman çizelgesi, pansiyon yemek menüsü, pansiyon devamsızlık bilgileri, pansiyon izin bilgileri ve sağlıkla ilgili fiziksel uygunluk karnesi bilgilerinin yer aldığı sekmeler bulunmaktadır.

E-OKUL İLE TAKDİR, TEŞEKKÜR HESAPLAMA
2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk dönem sonuna yaklaşılmasıyla notlarını öğrenen öğrenciler, diğer yandan da takdir veya teşekkür alıp, alamayacaklarını öğrenebilmek için; takdir-teşekkür hesaplamanın nasıl yapılacağını araştırıyor. Öğrencilerin takdir-teşekkür hesaplamalarını yapabilmeleri için öğretmenlerin dönem notlarının tümünü e-Okul sistemine girmeleri gerekmektedir. Tüm ders notları sisteme yüklendikten sonra, yıl sonu başarı puanına bakılır. Dönem sonunda hangi belgenin alınacağını, yıl sonu başarı puanı belirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum