2018 Üniversite sınavı (YKS) ne zaman yapılacak? Adaylar için son dakika haberi

2018 Üniversite sınavı (YKS) ne zaman yapılacak? Adaylar için son dakika haberi
Erken seçim kararıyla milyonlarca öğrencinin gireceği üniversite sınavı için alınan flaş karar herkesin takvimini alt üst etti. Yaz planlarını bu sınava göre ayarlayan öğrenciler ve veliler yeni bir program yapmak zorunda. Peki 2018 Üniversite sınavı ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

2019'da yapılması planlanan ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı çağrı ve  Erdoğan'la görüşmesi sonrası açıklanan erken seçimin tarihi 24 Haziran olarak belirlenmişti. Bu tarih aynı zamanda milyonlarca üniversite öğrencisi adayının YKS'ye gireceği gündü. Seçimle sınavın aynı güne denk gelmesinin ardından düzenlemeler yapıldı ve sınavın günü değiştirildi. Öğrenciler de yeni günü merak ediyor ve araştırıyor.

2018 YKS sınavı ne zaman?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), YÖK'ün verdiği karara göre 30 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında iki oturum şekilde yapılacak. Bu kapsamda, YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 30 Haziran Cumartesi, ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) 1 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek.

YKS sınavında kaç soru olacak?
Üniversiteye hazırlanan adaylar YGS'de Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testlerinde 160 sorudan oluşan bir testten sorumluydu. Yeni sınavın ilk oturumunda ise sadece 80 soru olacak. LYS'nin yerine geçecek ikinci oturum ise Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testi için 40 ayrı soru bulunacak. Yabancı dil sınavına girecek adaylara ise 80 soru yöneltilecek.

Üniversite sınavı kaç dakika sürecek?
Sınavların soru sayısını açıklayan YÖK Başkanı Yekta Saraç, sınav süresinin henüz belirlenmediğini söyledi. YGS-LYS sisteminde test türüne göre farklılık göstermekle beraber bir soruya 1,5 - 1,7 dakika süre düşüyor. YGS-LYS'den önce yapılan ÖSS'de ise soru başına 1 dakika veriliyordu. Saraç, gerekli değerlendirmelerin yapıldıktan sonra sınav sürelerinin belirleneceğini, bunun da ileri bir tarihte açıklanacağını söyledi.

YKS'da baraj puanı kaç?
Ön lisans tercihi için adaylara ilk oturumdan en az 150 puan almış olma şartı getiriliyor. 180'den fazla puan alan adaylar lisans programları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.