2018 Vergi borç sorgulama ve ödeme nasıl yapılır? E-Devlet giriş linki

2018 Vergi borç sorgulama ve ödeme nasıl yapılır? E-Devlet giriş linki
Türkiye'de milyonlarca insan vergi mükellefi olarak hayatını sürdürüyor. Birçok kalemde çıkarılan vergiler için borç sorgulama ve borç ödeme nasıl yapılır sorusunun cevabını araştıran çok sayıda vatandaşımız mevcut. Vergi ödemeleri artık E-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Vergi borcu nasıl sorgulanır? Vergi borcumun olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Detaylar haberimizde.

Emlaktan arabaya, temizlikten kazanç vergisine kadar birden çok vergi ödeyen Türk halkı toplam borcunu ödemek ve zaman zaman da borç sorgulamak için internet başına geçiyor. Gelir İdaresi Başkanlığı bu hizmet için iyi bir alternatif olarak önümüze çıkarken tüm işlemlerin gerçekleştirildiği E-Devlet üzeirnden de borçlar görülebiliyor. İşinize yarayacak tüm konulardaki cevaplar haberimizde bulunuyor.


Vergi dairelerinde zaman kaybetmek istemeyen vatandaşların imdadına yine internet yetişti. Bunun için yapılması gereken iki durum söz konusu. Birinde şifreli olarak turkiye.gov.tr üzerinden veya E-Devlet uygulamasından diğerinde ise şifresiz olarak Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden tüm bilgilerinizi kontrol edebilir, vergi borcunuzu sorgulayabilir ve kredi kartınızla da ödeme işlemi saplayabilirsiniz. E-Devlet kullanıcı adınız ve şifreniz yoksa en yakın merkez PTT şubelerinden birine giderek edinebilirsiniz.

vergi borcu

Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden vergi borcu sorgulama işlemi için ana sayfada yer alan internet vergi dairesi bölümüne girmeniz gereklidir. Bu sayfada yer alan sorgulama seçeneklerinden borç bilgilendirme servisine girmeniz gereklidir. Vergi dairesine gitmeden vadesi gelmiş ve gelmemiş borçlarınızı bu sayfadan sorgulayabilirsiniz. Bu sayfaya girdikten sonra uyarıları dikkatlice okumanız gereklidir. Daha sonra T.C. kimlik bilgileri ile giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı, nüfus cüzdan seri ve numarasını girdikten sonra annenizin, babanızın, eşinizin veya çocuğunuzun T.C. kimlik numarasını girmeniz gereklidir. Daha sonra annenizin kızlık soyadının ilk ve ikinci harfini girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

E-DEVLET'TEN VERGİ BORCU SORGULAMA NASIL YAPILIR?
Şifresiz olarak vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebildiğiniz gibi E-Devlet şifreniz ile E-Devlet sisteminden vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamanız gereklidir. Açılan giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğinizde giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer üzerinde T.C. kimlik numaranız bulunan nüfus cüzdanınız ile PTT kurumlarından 2 TL karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümüne giriş yapmanız gereklidir. E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra Gelir İdaresi Başkanlığını bulmanız gereklidir. Gelir İdaresi Başkanlığının alt hizmetlerinden vergi borcu sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.