2018 YDS sonbahar sınav sonuçları açıklandı mı? ÖSYM internet sitesi giriş

2018 YDS sonbahar sınav sonuçları açıklandı mı? ÖSYM internet sitesi giriş
Herkesin gündeminde YDS var. Sınava giren herkes YDS sonuçları açıklandı mı? sorusunu soruyor ve ÖSYM internet sitesine girmek istiyor. 9 Eylül'de düzenlenen sınavlarla ilgili olarak açıklamanın bugün yapılması bekleniyor. Peki YDS sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Binlerce adayın merakla beklediği YDS sonuçları için geri sayım devam ediyor. YDS için her an açıklama gelebilir. Gözler ÖSYM'ye çevrildi.
 

YDS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

YDS sonuçları saat kaçta açıklanacak sorusunun cevabı henüz belli değil. ÖSYM internet sitesi osym.gov.tr üzerinden bugün duyurulması yönünde beklentiler mevcut.

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. 

yds

YDS DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIYOR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavların cevap kâğıtları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır.
Test hazırlanmayan dillerde çeviriler, ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından Değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,
 90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
 80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
 70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi
olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.