2018 YKS için son günler... Sınav hakkında bilgiler ve detaylar

2018 YKS için son günler... Sınav hakkında bilgiler ve detaylar
Bir milyondan fazla üniversite öğrencisinin katılımı ile gerçekleşecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için son günlerdeyiz. Adaylar sınavın saat kaçta başladığını, merkezlere kaçta geleceğini, sınav giriş belgesinin nasıl çıkarılacağını merak ediyor. İşte detaylar...

Üniversite öğrencisi olabilmek için önlerindeki önemli sınav maratonunu tamamlamayı sabırsızlıkla bekleyen adaylar giriş belgelerine geçtiğimiz günlerde erişip çıktı alabilme konusunda işlemlerini gerçekleştirmişti. Adaylar ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi ekranından sınava giriş belgesi dökümanlarını indirebiliyor. Sisteme giriş için TC kimlik numarası ve şifreniz gerekmektedir.

YKS SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?
30 Haziran ve 1 Temmuz'daki oturumlarla düzenlenecek olan sınav için giriş merkezleri daha önce açıklanmıştı. Adaylar da kendilerine tahsis edilen bilgilerle AİS üzerinden tüm bilgilerini görüntüleyebilmişti. Bu belgelerin çıkarılması ve sınava gidilmesi konusunda kesin karar bulunuyor ve adayların olmazsa olmazlarında ilk sırada yer alıyor. Sınava giriş belgesi olmayan adayların merkeze alınması yasak. 30 Haziran 2018 tarihinde uygulanacak olan 2018-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT),1 Temmuz 2018 tarihinde uygulanacak olan 2018-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri yer konusundaki çalışmalar tamamlandı.

SINAVDA BULUNDURULMASI GEREKENLER
Adayların sınava girerken aşağıda belirtilen iki belgeyi yanlarında bulundurmaları zorunludur:
1) İlgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesi (SGB)
2) Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport

YKS'DE HANGİ TESTLER OLACAK?
TYT’de Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır.
AYT’de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi, Sosyal Bilimler-2 Testi, Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. 
YDT’de ise, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça testleri yer almaktadır.

YKS NE ZAMAN SAAT KAÇTA YAPILACAK?
TYT: 30 Haziran 2018 Cumartesi - 135 dakika
AYT: 1 Temmuz 2018 Pazar - 180 dakika
YDT: 1 Temmuz 2018 Pazar - 120 dakika 

YKS SINAVA GİRİŞ VE ÇIKIŞ SAATLERİ
Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00’dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekmektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.