2018 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM tercih sonuçları ekranı giriş

2018 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM tercih sonuçları ekranı giriş
Bir milyondan fazla üniversite öğrencisi adayının tercih döneminde olduğu şu günlerde yeni bir heyecan daha başladı. Adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Üniversiteye gidebilmenin son aşaması olan sonuçlar için en kritik bölümde bulunan adaylar tercihlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Salı günü 23.59'a kadar açık kalacak olan ÖSYM tercih sistemi daga sobra kapanacak ve değişiklik yapmak mümkün olmayacak. İstediği bölümlere yerleşmek ve üniversite öğrencisi olmak için mücadele veren adaylar artık sabırsız. Peki 2018 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Adaylar tercihlerini ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden gerçekleştiriyor. Aday İşlemleri Sistemi'ndeki sayfalar aracılığı ile tüm tercihler yapılabiliyor ve istenilen sıralamaya puan yeten üniversiteler yazılabiliyor. Daha sonra sistemlerin belirlediği okullara göre adaylar gidip gitmemeye karar veriyor. 14 Ağustos'a kadar tercihler yapılabilecek. Sonra ise sonuç dönemi başlayacak. Erkenden bu aşamayı geçenler '2018 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusunu soruyor ve cevap arıyor.

YKS sonuçları nasıl öğrenilir?
ÖSYM AİS üzerinden adaylara işlem imkanı tanırken sonuç ekrnalarını da farklı bir bölümden yayınlıyor. YKS ve kurumun düzenlediği tüm sınavların sonuçları 'ÖSYM Sonuç Ekranı' üzerinden görüntüleniyor. ÖSYM internet sitesine giriş yapmak ve sonuçlarını öğrenmek isteyenler https://sonuc.osym.gov.tr adresinden tüm verilere ulaşabilir.

YKS sonuçları ne zaman açıklanır?
14 Ağustos tarihi ile bitecek olan tercihlerin ardından eylül ayında okulların açılacağı düşünüldüğünde uzun bir süre beklenileceği düşünülmüyor. Özellikle şehir dışına gidecek olan öğrencilerin yerleşimi, ev durumları ve ulaşımları da bir araya getirilince sonuç bu noktaya geliyor. YKS tercih sonuçlarının en geç ağustos ayının sonunda açıklanması bekleniyor. Ayrıca öğrenci adaylarına kağıt belge gönderilmeyecek.ÖSYM üzerinden çıkartılacak olan belge resmi sayılacak ve kayıt yapılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.