2019-2020 Okullar ne zaman açılıyor? MEB takvimi açıklandı...

2019-2020 Okullar ne zaman açılıyor? MEB takvimi açıklandı...
Yaz tatilinin son günlerine geldiğimiz zaman diliminde öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin yanısıra milyonlarca kişi okulların ne zaman açılacağını merak ediyor. İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı takvim ve ilk dönem bitiş tarihi..

Büyük bir heyecanla girilen yaz tatilinde artık son döneme girildi. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler yoğun bir şekilde tadını çıkardıkları tatilin ardından okulların ne zaman açılacağı konusunda araştırmalarda bulunuyor. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılı 17 Eylül'de başlamış ve 14 Haziran'da da sona ermişti. Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı takvimde okulların açılma ve kapanma tarihlerini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvimin ardından milyonlarca kişi "Okullar ne zaman açılacak?" sorusunu sorarak internette sorgu gerçekleştiriyor. 2019-2020 eğitim öğretim yılına dair tüm bilgiler belli oldu. Okulların açılacağı tarih, ilk dönem bitiş günü ve ikinci dönem açılış zamanı bakanlık tarafından açıklandı.

2019-2020 okullar ne zaman açılacak?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçenlerde yayınlanan 2019-2020 eğitim ve öğretim takvimi ile birlikte bu yıl okulların en zaman açılacağı da belli oldu. Yayınlanan takvime göre bu yıl okullar 9 Eylül 2019 tarihinde başlayacak. Ayrıca yapılan açıklama ile birlikte ilkokul, ortaokul, imam hatip ve lise 9. Sınıf gibi öğrencilerin okula adapte olmaları ve alışmaları için 5-6 Eylül tarihlerinde okula gitmeye başlayacakları bildirildi. Bu bir hafta önce başlama ile birlikte öğrencilerin okullarına ve okulların ortamına uyum sağlamaları ve alışmaları amaçlanıyor. Bu nedenle okula alıştırma ve uyum eğitimleri bir hafta önceden başlayacak.

2019-2020 okullar ne zaman tatil olacak? Tatil günleri
2019-2020 Yeni Eğitim Sisteminde Tatil Günleri Yeni eğitim, öğretim yılı ile birlikte yeni tatil günleri de belirlendi. Yeni bir eğitim ve öğretim modeli hazırlayan Milli Eğitim Bakanlığı, bu sistem ile birlikte öğrencilerin daha verimli bir eğitim almalarını sağlayacaklarını düşünüyor. Bu model ile birlikte 13 hafta olan yaz tatili süresi öğrencilerin okuldan soğudukları gerekçesiyle 11 haftaya düşürüldü. Yaz tatilinden kesilen bu iki haftalık tatil ise öğrencilere ilk sınavlarından sonra her iki dönem birer hafta olmak üzere verilecek. Nisan ve Kasım aylarında sınavlardan sonra verilecek bu bir haftalık tatiller ile öğrencilerin rahatlaması sağlanacak. Bu sistem ile birlikte artık okullar eskiye göre 1 hafta daha erken açılmaya başlanacak. Eski sisteme göre de bir hafta geç kapanacak olan okullar yeni sistemden dolayı eğitim süresi kısalmadan olacak. Bir hafta öne alınan okulların açılma tarihi ise bu yıl 9 Eylül 2019 tarihinde olacak. Ara tatillerin ise ne zaman olacağı açıklanan takvim ile belirlendi. İlk ara tatil 18-22 Kasım tarihlerinde (hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün) olacak. Yarıyıl tatili ise 20-31 Ocak 2021 olarak belirlendi. Öğrenciler ikinci döneme ise 3 Şubat 2020’de başlayacaklar. Haberport

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.