2019 Adalet Bakanlığı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

2019 Adalet Bakanlığı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
Adalet Bakanlığı kadrolarında yer alabilmek için sınavlara giren adaylar sabırsızlıkla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Peki Adalet Bakanlığı sınav sonuçları ne zaman ve saat kaçta açıklanacak? İşte detaylar...

Türkiye'nin en önemli bakanlıklarından biri olan ve binlerce kişinin hayalini kurduğu Adalet Bakanlığı'nda çalışmak isteyenlerin girdiği sınavlar sonrasında heyecanlı bekleyiş sürüyor. Daha önce 22 Ocak'ta açıklanacağı duyurulan sonuçlar için 'saat kaçta açıklanacak?' sorusu da sorularak yanıt aranıyor. Sınava giren adaylar aşağıdaki link aracılığıyla sonuçlar açıklandığında puanlarını görüntüleyebilirler.

10 gün yayımlanmıştı
29 Aralık 2018 tarihinde uygulanan 2018 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2018-Adli Yargı), 2018 Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2018-Adli Yargı-Avukat), 2018 İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavlarının (2018-İdari Yargı) Temel Soru Kitapçıklarına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden  02 Ocak  2019 tarihinde saat 15.35'ten  itibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

Sınava girenler dikkat
Belgeleri eksik veya geçersiz olduğu hâlde salon görevlileri tarafından yanlışlıkla sınava alınan veya sınav kurallarına uymadıkları hâlde sınav düzenini bozmamak için salondan çıkarılmayarak sınava devam ettirilen adayların sınavları, sınav tutanakları ve kamera kayıtları incelenerek geçersiz sayılır. Sınav tutanaklarında herhangi bir kayıt veya tespit olmaması, kamera kayıtlarının incelenmesi neticesi tespit edilen kural dışı davranışlar sebebiyle adayın sınavının geçersiz sayılmasına engel teşkil etmez. Sınav görevlilerinin kusur veya ihmali söz konusu olduğunda kamera kayıtları esas alınır. Kusur veya ihmali bulunan sınav görevlileri hakkında ilgili mevzuat doğrultusunda ayrıca işlem yapılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.