2019 ALES ne zaman? Başvuru tarihi ve sınav soru sayısı

2019 ALES ne zaman? Başvuru tarihi ve sınav soru sayısı
ÖSYM takivimi içerisinde en önemli noktalardan biri olan 2019 ALES sınavı ne zaman yapılacak sorusu ile gündemde. Binlerce vatandaş ALES başvurusu ne zaman başlıyor? sorusunu da sorarak detayları öğrenmek istiyor. İşte detaylar...

2019'da gerçekleşecek olan ALES için araştırmalar sürüyor. Adaylar yüksek lisans için gerekli olan sınav hakkında sorgulamalar geçekleştiriyor. ALES/1 ne zaman yapılacak? sorusu son günlerde binlerce kişi tarafından sorularak yanıt araştırılıyor.

Üniversite mezunlarının katılabildiği ve lisansüstü eğitim için gerekli olan ALES 'in akademik kariyerde büyük önemi var. ÖSYM'nin sınav takvimi içerisinde en çok rağbet edilen maratonlardan biri olan ALES tarihi de yaklaşıyor. Peki, 2019 ALES ne zaman yapılacak? İşte, ALES sınav ve başvuru tarihleri.

ÖSYM açıkladı
2019-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2019-ALES/1) 5 Mayıs'ta yapılacak, sonuçları ise 30 Mayıs'ta açıklanacak.

ALES başvuruları ne zaman?
Söz konusu sınav için başvurular 5 Mart'ta başlayacak ve 13 Mart'ta son bulacak. ALES'e başvurular ÖSYM'nin AİS sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

ALES'te kaç soru sorulacak?
Sınavda adaylara sayısal ve sözel testler uygulanacaktır. Sayısal Testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; Sözel Testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacaktır.

Sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacak, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır. Sınav Türkçe olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.