2019 Bekçi alımı ne zaman yapılacak? Bekçilik başvuru tarihleri açıklandı mı?

2019 Bekçi alımı ne zaman yapılacak? Bekçilik başvuru tarihleri açıklandı mı?
2018 yılında binlerce kişinin istihdam edildiği bekçilik alımı için yeni senede de araştırmalar var. 2019 yılında bekçi alımı ne zaman yapılacak ve başvuruların tarihi açıklandı mı? İşte detaylar...

Binlerce kişinin sabırsızlıkla beklediği bekçi alımı 2019 yılında da devam edecek gibi görünüyor. 2018'in kasım ayında Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 10 bin yeni kadro ihdas edilmişti. Şimdi bekçi olmak isteyen vatandaşlar da bekçilik alımı ile ilgili son dakika haberlerini takip ediyor. Sokakların güvenliğini sağlamak adına ihtiyaç olduğunu düşünen gençler söz konusu gelişmeleri yalından takip ediyor. Peki 2019 yılında bekçilik alımı yapılacak mı? Bekçi alımı başvurusu ne zaman? İşte detaylar...

10 BİN YENİ KADRO
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edildi. "Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdası yapıldı.

2019 yılında bekçi alınacak mı?
13 Kasım Salı günü Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Resmi Gazete'de yayımlanan 10 bin bekçi alımı kadro ihdasının ardından alım tarihi hakkında herhangi bir ilan duyurusu gelmedi.  Söz konusu istihdam hakkında, önümüzdeki haftalarda gelişme olabileceği tahmin ediliyor. Konuya dair detaylar belli oldukça haberimizden yer vereceğiz.

Bekçi alımı şartları nedir?
10 bin bekçi alımı için başvuru tarihinin yanı sıra başvuru koşulları da belli olmadı. Ancak önceki dönemlerde yapılan bekçi alımlarında şu şartlar aranmıştı;

Çarşı ve mahalle bekçisi alımı için fiziki yeterlilik aranacak. Yazılı sınav, fiziki yeterlilik sınavı ve sözlü sınav yapılacak.

Yazılı sınavda Türkçe, sosyal bilgiler, fen, hayat bilgisi, matematik ve genel kültür başlıklarında sorular sorulacak. Yanıtlar optik kağıtlara işaretlenecek. Yazılı sınavda 100 puan üzerinden 50 puan alan başarılı sayılacak. Ancak bakanlık ihtiyaç durumunda başarı puanını değiştirebilecek.

Fiziki yeterlilik sınavında komisyon, adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısını uygulamaları olarak değerlendirecek. Adayın süre takibi sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla yapılacak. Fiziki sınavdan 60’ın altında puan alanlar başarısız sayılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.