2019 KPSS ne zaman? KPSS başvuruları ne zaman? 2019 KPSS takvimi

2019 KPSS ne zaman? KPSS başvuruları ne zaman? 2019 KPSS takvimi
2019 KPSS ile ilgili araştırmalar sürüyor. Başvuruların ne zaman yapılacağı ve sınavların tarihleri ile ilgili bilgiler ÖSYM tarafından öğrenilmek isteniyor. Peki 2019 KPSS başvuruları ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Milyonlarca memur adayının hayalini süsleyen KPSS sınavından başarıyla geçme sürecinin ilk adımına doğru gidiliyor. Sürecin başında başvurular gerçekleştirilecek ve ardından sınava doğru ilk adım atılacak. ÖSYM takvimine göre belirlenen tarihlerde başvuru ve sınav zamanları açıklandı. İşte KPSS başvuru ve sınav tarihleriyle birlikte katılım şartları haberimizde.

2019 KPSS TAKVİMİ
2019 KPSS lisans sınav başvuruları, 3 Mayıs 2019 tarihinde başlıyor, 15 Mayıs 2019'da sona eriyor. Sınav 5 oturumda gerçekleşecek:

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) sınavı, 14 Temmuz 2019 tarihinde;

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ) 1. gün sınavı, 20 Temmuz 2019 tarihinde;

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ) 2. gün sınavı, 21 Temmuz 2019 tarihinde;

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı, 28 Temmuz 2019 tarihinde yapılacak.

2019 KPSS sınav sonuçları, (hepsi) 29 Ağustos 2019 tarihinde ÖSYM sonuç sayfasında açıklanacak. Sınav sonuçlarının açıklanma saatleri, kurum tarafından açıklanmadı.

Kimler KPSS'ye başvuru yapabilir?
Sınava, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak, sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir. Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS’ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.

KPSS puanı kaç yıl geçerlidir?
Sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıldır. Bu süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınavın sonucunun açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.