2019 YKS, AYT ve TYT saat kaçta

2019 YKS, AYT ve TYT saat kaçta
Yeni ismi ve formatyla geçen sene ilk kez uygulanmaya başlanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na bu sene de yoğun ilgi var. Adaylar YKS ve ona bağlı AYT ile TYT'nin saat kaçta yapılacağını, oturum zamanlarını merak ederek merkezlere giriş saatini araştırıyor. İşte detaylar...

Üniversite öğrencisi adayların geleceklerini belirleyecek olan YKS, AYT ve TYT  gelecek hafa yapılacak. Adaylar sınavlara sayılı günler kala hazırlıklarını sürdürürken hiçbir detayı gözden kaçırmak istemiyor. Sınav merkezlerine giriş saatlerinin altının çizildiği kritik günlerde tüm bilgiler de belli oldu. YKS, AYT ve TYT saat kaçta? Cevabı haberimizde.

YKS 1. oturumu olarak da bilinen Temel Yeterlilik Testi 15 Haziran 2019 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Saat 10:15’te başlayacak olan sınavda adayların temek yeterlilik bilgileri test edilecek.

YKS’nin 2. oturumu olan Alan Yeterlilik Testi ise 16 Haziran 2019 Pazar günü gerçekleştirilecek. Bu sınav da aynı TYT gibi saat 10:15’te başlayacak.

YKS 2019’un 3. ve son oturumu Yabancı Dil Testi de 16 Haziran 2019 Pazar günü saat 15:45’te yapılacak.

Tüm sınavların sonuçları ise 18 Temmuz’da ÖSYM tarafından açıklanacak.

SINAV BİNALARINA GİRİŞ SAATİ
YKS'nin 1. oturumu TYT ve 2. oturumu AYT için adaylar saat 10.00'dan sonra, 3. oturum YDT için saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

ÜNİVERSİTE SINAV SORULARI HAKKINDA
TYT'de adaylara 40 soruluk Türkçe, 20 soruluk Sosyal Bilimler, 40 soruluk Temel Matematik ve 20 soruluk Fen Bilimleri testi olmak üzere 120 soru yöneltilecek.

AYT'de adaylara, 40 soruluk Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, 40 soruluk Sosyal Bilimler-2 testi, 40 soruluk Matematik ile 40 soruluk Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecek.

AYT'de adaylar, hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken testleri cevaplayacak. SAY, SÖZ ve EA puan türlerinin hepsinin hesaplanmasını isteyen adaylar, sınav süresince tüm testleri cevaplayabilecek. 

YDT, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak. Her dil için 80 sorudan oluşan ayrı soru kitapçığı bulunacak. Sınavda adaya başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum