2019 YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak | YÖKDİL sınav sonucu sorgulama

2019 YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak | YÖKDİL sınav sonucu sorgulama
2019 YÖKDİL ilkbahar sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu yanıtı merakla araştırılıyor. Binlerce kişinin katılım sağladığı sınavla ilgili detaylar haberimizde.

Türkiye'nin en çok ilgi gösterilen sınavlarından biri olan YÖKDİL sınav sonuçları için geri sayım devam ediyor. Binlerce katılımcı sonuçlarını öğrenmek ve ona göre yeni hedefler belirlemek istiyor. Sınav sonrasında yayınlanan YÖKDİL sınav soruları ve cevaplarıyla birlikte son durumlar az çok analiz edilmişti. Şimdi ise kesin sonuçların yayınlanması bekleniyor. 2019 YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...
 



YÖKDİL sınav sonuçları neden açıklanmadı?

YÖKDİL ilkbahar sınavı 10 Mart'ta yapılmıştı. İki hafta önce sorular karşısında ter döken katılımcılar sonuçların neden açıklanmadığını merak ediyor. Daha önceki sınavlarda 14 gün içerisinde sonuçlar açıklanmıştı. Ancak şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. YÖKDİL sınav sonuçları açıklandığında osym.gov.tr üzerinden görüntüleyebilirsiniz.


YÖKDİL puan hesaplaması nasıl yapılır?

Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır.


YÖKDİL'de yanlış doğruyu götürüyor mu?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir. Yani YÖKDİL’de yanlış doğruyu götürmüyor.


YÖKDİL sınav itirazı nasıl yapılır?

Adaylar sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların her bir itiraz türü için ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.