2020 LGS sınav soruları ve cevapları açıklandı mı? Soru ve cevapları indir

2020 LGS sınav soruları ve cevapları açıklandı mı? Soru ve cevapları indir
Liselere Giriş Sınavı (LGS) bugün iki oturumla yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği sınavlarda oturumlar 09:30 ve 11:30'da başlayacak. Toplamda 90 soru bulunan kritik sınavla ilgili olarak araştırmalar da başladı. 2020 LGS sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? 2020 LGS sınav soruları ve cevapları indir linki haberimizde.

Koronavirüs günlerinde evden internet aracılığı ile sınavlara hazırlanan öğrenciler bugün kaderlerini belirliyor. EBA TV'deki eğitimlerle bu süreçte ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan binlerce öğrenci üniversite hayatlarını da direkt olarak etkileyecek sınava girecek. Sebebi ise iyi bir lisenin her zaman aynı derecedeki üniversitenin kapısının anahtarı olarak gözükmesi. Öğrenciler bugün toplamda 90 soruya cevap vererek puanlarını beklemeye başlayacak. Bu sırada da sınavda çıkan soruları ve cevapları inceleyerek durumlarını gözden geçirmek ve gitmek istedikleri liseye yerleşip yerleşemeyecekleri yönünde tahminlerde bulunmak istiyor. Peki  2020 LGS sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? 2020 LGS sınav soruları ve cevapları indir linki haberimizde.
 


2020 LGS'de kaç soru var?

Sözel alanda 09:30'daki birinci oturumda 20 Türkçe, 10 İnkılap Tarihi, 10 Din Kültürü, 10 da yabancı dil sorusu sorulacak. Toplam 50 soru için süre 75 dakika olacak. Sayısal alandaki ikinci oturumda ise 20 matematik, 20 de fen bilimleri sorusu sorulacak


2020 LGS sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak?

Liselere Giriş Sınavı'nın ikinci oturumunun başlayacağı 11:30'daki sınav 12:50'da bitecek. Sınav bitiminin ardından gözler Milli Eğitin Bakanlığı'na çevrilecek. Bakanlık web sitesinden açıklandıktan sonra hem web sitesinden hem de sayfamızdan gerekli linklere tıklayarak soru ve cevapları görebilirsiniz. 2020 LGS sınav soruları ve cevapları ahberimizde yer alacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.