2020 Üniversite sınavı YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM takvimi

2020 Üniversite sınavı YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM takvimi
Her yıl milyonlarca kişinin katılım sağladığı ve yeni adıyla Yükseköğretim Kurumları Sınavı olan üniversiteye giriş sınavı için sonuç araştırmaları da başladı TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumda gerçekleşecek olan sınavın sonuçlarının da ne zaman açıklanacağı da merak ediliyor. Adaylar bu tarihi öğrenmek ve ona göre bekleme kistiyor. Peki 2020 Üniversite sınavı YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM takvimi haberimizde.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın her yıl düzenlediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı bugün ve yarın yapılacak. 2.5 milyon civarında üniversite öğrencisi adayının katılım göstereceği sınavın ardından tercih ve sonuç hakkında da araştırmalar başlayacak. Adaylar puanlarını tahminlerine göre tercih yapabilecekleri okulları belirleyecek. Bu sebeple alınacak puanlar merakla bekleniyor. Peki 2020 Üniversite sınavı YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM takvimi haberimizde.
 


YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

ÖSYM takvimine göre, YKS sonuçları 28 Temmuz 2020'de açıklanacak. ÖSYM'nin internet sitesinde yapılan duyurunun ardından, sınav sonuçları https://www.osym.gov.tr/ üzerinden öğrenci şifre ve TC kimlik numaraları girilerek öğrenilecek. Konuya dair ÖSYM ya da yetkililerden açıklama geldiği takdirde haberimizde yer vereceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.