2020 Üniversite taban puanları ve ek tercih kontenjanları açıklandı mı?

2020 Üniversite taban puanları ve ek tercih kontenjanları açıklandı mı?
26 Ağustos'te açıklanan YKS tercih sonuçlarının ardından adaylar umudunu koruyarak üniversiteye girmek için bekliyor. Bunun için ise ek kontenjanlar bulunuyor. Adaylar sürekli olarak üniversite taban puanları ve boş kontenjanları hakkında araştırmalar gerçekleştiriyor. İşte YKS 2020 ek tercih üniversite boş kontenjanları hakkındaki bilgiler...

Üniversite taban puanları ve boş kontenjanları ile ilgili olarak ÖSYM'nin yapacağı açıklamalar merakla bekleniyor ve sürekli araştırılarak yakından takio ediliyor. YKS tercihlerini tamamlayan adaylar yerleştirme sonuçlarını 26 Ağustos'ta öğrendi ancak boş kontenjanlar için ek tercih süresi de başladı. Buna göre adaylar 17 Eylül'den itibaren bu konuda tercih yapabilecek.

Üniversite taban puanları YKS ek tercih işlemlerinin başlamasına kısa süre kala öğrencilerin gündemine geldi. Devlet Üniversitelerine yerleşen aday sayısı 347.087 olarak açıklandı. Devlet Üniversitelerinde 11.749 kontenjan ise boş kaldı. YKS ek tercih yapacak olan adaylar taban puanları ve boş kontenjanlarına göre ek tercih işlemlerini gerçekleştirecekler. Peki, Üniversite taban puanları ve boş kontenjanları açıklandı mı? Detaylar aşağıda yer alıyor.
 


ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI VE BOŞ KONTENJANLARI AÇIKLANDI MI? 

2020-YKS Ek Yerleştirme Kılavuzu yarın yayımlanacak, tercihler 17-23 Eylül'de http://ais.osym.gov.tr ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından yapılabilecek. Bu kılavuz içerisinde üniversite taban puanları ve boş kontenjanları ile ilgili bilgiler yer alacak.


 

YKS tercih sonuçlarına göre Devlet Üniversitelerine yerleşen aday sayısı 347.087 olarak açıklandı. Devlet Üniversitelerinde 11.749 kontenjan ise boş kaldı.

Vakıf Üniversitelerinde Lisans bölümleri için belirlenen 87.908 kontenjanın 77.330 doldu. Lisans için Vakıf Üniversitelerinde ayrılan kontenjandan 10.578 kontenjan ise boş kaldı.

Önlisans bölümleri için Devlet Üniversitelerinde ayrılan 299.630 kontenjanın 283.521'sinde adaylar yerleşti. 16.109 kontenjan ise boş kaldı.

Vakıf Üniversitelerinde Ön Lisans için ayrılan 76.909 kontenjana 63.993 aday yerleşti. Vakıf Üniversitelerinde 12.916 kontenjan boş kaldı.

K.K.T.C'de yer alan ve Diğer Ülkelerdeki Üniversiteler listeye eklendiğinde toplam 57.056 kontenjanın bu yıl boş kaldığı ÖSYM tarafından açıklanan Sayısal Bilgiler bölümünde duyuruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.