2020 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite öğrencisi adayları için ÖSYM'den duyuru

2020 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite öğrencisi adayları için ÖSYM'den duyuru
Milyonlarca üniversite öğrencisi adayının 27-28 Haziran'da katılım sağladığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusuydu. ÖSYM'den konu ile ilgili duyuru yapıldı. Peki 2020 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Üniversiteye yerleşme hususundaki belirleyici rol oynayan YKS için geçen ayın sonunda milyonlarca öğrenci kaderlerini belirlemişti. Sorulan sorulara verdikleri cevaplarla istedikleri üniversitelere gitme hayali kuran adaylar daha sonra sonıçları da öğrenmek için araştırmalara başlamıştı. ÖSYM de YKS hakkında açıklamada bulunarak sonuç ekranı erişimin ne zaman açılacağını duyurdu. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, 2020 YKS sonuçlarının açıklanacağı tarihle ilgili ayrıntılar.
 


2020 YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM takvimine göre, YKS sınav sonuçları 28 Temmuz 2020 tarihinde adayların erişimine açılacak. Adaylar YKS sonuçlarını ÖSYM'nin internet sitesinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sorgulayacaklar.


Tercihler ne zaman yapılacak?

YKS sonuçları 28 Temmuz tarihinde erişime açılacak. Bu sonuçların ardından tercih kılavuzu yayımlanacak. Tercihlerin, 29 Temmuz itibariyle başlaması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.