2023 Okullarda ikinci ara tatil ne zaman?

2023 Okullarda ikinci ara tatil ne zaman?
Okullarda başlayan ikinci dönemin ardından gözler ara tatile çevrildi. Ramazan'ın da gelmesiyle beraber milyonlarca öğrenci ve öğretmen son durumu öğrenmek adına araştırmalarda bulunuyor. Peki, 2023 Okullarda ikinci ara tatil ne zaman? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Deprem felaketi nedeniyle gecikmeli başlayan 2. dönemde öğrenciler eğitim hayatlarına devam ediyor. Milyonlarca ortaöğretim öğrencisi derslerinden geri kalmamak, öğretmenler ise öğretecekleri konuların takvmini şaşırmaak için sürekli araştırmalarda bulunuyor. Bunun haricinde MEB'in sene boyunca belirlediği takvim söz konusu ve sorgulamalar gerçekleştirilerek bilgi sahibi olunmak isteniyor. Peki, 2023 Okullarda ikinci ara tatil ne zaman? Detaylar haberimizde yer almaktadır.


ilkokul



2023 İkinci ara tatil ne zaman? 9 gün mü olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte okullarda uygulanacak ikinci ara tatilin tarihi belirlenmiş oldu. Buna göre ikinci ara tatil 17-20 Nisan 2023 tarihleirnde gerçekleşecek. Ramazan Bayramı'nın da devamına denk gelmesiyle birlikte toplam gün sayısı 9'a çıkmış olacak. Öğrencileri uzun bir ara tatil bekliyor.


09143701_BaYlYksYz-1_1


 

Okullar ne zaman kapanacak? 2023

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime göre 2022-2023 eğitim öğretim yılı ikinci dönemin bitiş tarihi olarak 16 Haziran belirlendi. Son günle birlikte milyonlarca öğrenci tatile başlamış olacak. 

3 aylık yaz tatili, Eylül'ün 11'inde sona erecek ve 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.