2023: ÖSYM DGS başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak?

2023: ÖSYM DGS başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak?
DGS (Dikey Geçiş Sınavı) başvurularının tarihsel incelemesi devam ediyor. 2 yıllık önlisans ve 4 yıllık lisans eğitimlerini tamamlamak isteyen adayların 2023 DGS başvuruları için ÖSYM yönergesine bakınız. Peki, DGS'ye başvurular başladı mı ?

Müge Yücetürk - DGS Başvuru Rehberi yayınlandıktan sonra DGS'ye hazırlanan adaylarla mülakat yapılacaktır. Başvurular 16 Temmuz 2023 tarihinde DGS nezdinde ÖSYM'nin AİS adresi üzerinden kabul edilecektir. DGS uygulaması başladığına göre ne zaman başlayacak?

2023 DGS başvuruları ne zaman ?

ÖSYM tarafından yayınlanan 2023 sınav takvimine göre DGS sınavı başvuru tarihleri ​​belli oldu.

Sonuç olarak; DGS sınavına kayıtlar 26 Mayıs'ta (bugün) açılıyor ve 5 Haziran'da kapanıyor. DGS başvurusu ÖSYM AİS ekranında saat 23:00'da açılacaktır.

DGS başvurusu nasıl yapılır ?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları, ÖSYM'nin Aday İşletim Sistemleri (AİS) adresi üzerinden alınacak. Adaylar, https://ais.osym.gov.tr/ adresine girip, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme girerek başvurularını yapabilecek.

2023 DGS ne zaman ?

İki yıllık üniversite eğitimini dört yılda tamamlamak isteyen öğrenciler dikey geçiş sınavına girerler. Adaylar, sınav sonuçlarına göre ÖSYM tarafından belirlenen ücretsiz kontenjana geçiş yapabilirler.

ÖSYM tarafından yayınlanan 2023 sınav takvimine göre 2023 DGS sınavı için tarihler belirlendi.

Sonuç olarak; DGS sınavı bu yıl 16 Temmuz 2023 tarihinde yapılacaktır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.