2023 YKS başvuruları başladı

2023 YKS başvuruları başladı
2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular 8 Mart 2023 itibariyle başladı.

Türkiye genelinde binlerce adayın katılacağı sınavlar, 17-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, lise veya dengi okullardan mezun olmuş ya da mezun olacak durumda olması gerekiyor. Ayrıca adaylar, başvuru ücretini de sınav başvuru merkezlerine veya ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yatırmaları gerekiyor. Başvuru linki ‘’ https://ais.osym.gov.tr/ ‘’
Başvuru işlemleri ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden çevrimiçi\online olarak yapılabilecek. Adaylar, başvuru işlemlerini 23 Mart 2023 tarihine kadar tamamlayabilecekler.
Başvuru ücreti ise 115 TL olarak belirlendi. Depremden etkilenen 11 ildeki adaydan sınav başvuru ücreti alınmayacak. Öğrenciler, başvurularını tamamlarken dikkat etmeleri gereken hususlar arasında fotoğraf, kimlik bilgileri ve okul bilgilerinin doğru şekilde girilmesi yer alıyor.  
Adaylar,  TYT ve AYT olmak üzere iki ayrı sınava girecekler. TYT'de Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler testleri yer alırken, AYT'de ise Alan Yeterlilik Testleri (AYT) yer alacak.
17 Haziran 2023 tarihinde Temel Yeterlilik Testi, 18 Haziran da ise Alan Yeterlilik Testi yapılacaktır. Öğleden sonra ise Yabancı Dil Testi yapılacaktır. 
Başvuru süreci hakkında daha fazla bilgi için ÖSYM'nin resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. https://www.osym.gov.tr/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.