45 bin öğretmen ataması ne zaman? İşte atama tarihi

45 bin öğretmen ataması ne zaman? İşte atama tarihi
45 bin öğretmen ataması tarihi ve branşları belli oldu. Bakan Özer detayları aktardı. İşte 45 bin öğretmen ataması tarihi...

45 bin öğretmen ataması bir süredir adayların gündemindeydi. Atama için tarih ve branşların belli olması beklenirken açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 45 bin öğretmen atamasının ne zaman gerçekleştirileceğini duyurdu. Peki 45 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak? İşte atama tarihi...

45 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

45 bin öğretmen ataması 8 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Ön başvurular ise 27 Mart-1 Nisan tarihlerinde alınacak, atamalar ise 8 Mayıs'ta yapılacak.

45 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI TAKVİMİ

Öğretmen atama takvimine ilişkin açıklama yapan Bakan Özer şunları söyledi: “Öğretmen adaylarımızın ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 4 Nisan’da ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 7-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek, sonuçlar ise 18 Nisan’da açıklanacak. Öğretmen adaylarının atama tercihlerini 2-6 Mayıs tarihleri arasında alacağız, atama sonuçlarını ise 8 Mayıs’ta açıklayacağız. Öğretmenlerimiz 1 Eylül’den itibaren de okullarında görevlerine başlayacak. Sürecin eğitim ailemize katılacak tüm öğretmen adaylarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”

ÖĞRETMEN ATAMASI KONTENJANLARI KAÇ OLACAK?

Atama yapılacak alanlara başvuru için 50 taban puanının dikkate alınacağını belirten Bakan Özer, “45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrıldı.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.