8-9 Aralık AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte tarih

8-9 Aralık AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte tarih
Binlerce kişinin eğitim gördüğü Açıköğretim Lisesi'nin 8-9 Aralık tarihlerindeki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen Açıköğretim Lisesi sınavları bugün ve yarın yapılacak. Öğrenciler sınavda başarılı olabilmek için ter dökecek. Bu sabah 09.30 ve yarın 14.30'daki oturumlarla düzenlenecek Açıköğretim Lisesi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu da soruluyor. İşte detaylar...

Her yıl binlerce öğrencinin kayıt yaptırıp sınavlarına girdiği Açıköğretim Lisesi'nde kritik gün geldi. Zor sorular karşısında doğru cevaplar vermek isteyen öğrenciler bugün ve yarınki oturumlarla başarılı olabilmek adına çaba gösterecek. Günün en çok sorulan sorusu da sınav sonuçlarının ne zaman açılanacağı.

AÖL 8-9 Aralık Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
MEB'in düzenlediği sınavın sonuçları 15 gün içerisinde açıklanacaktır.

Diplomalar gönderildi
MEB tarafından yapılan açıklamada, 2017/4 ek sınav döneminde mezun olan öğrencilerin diplomalarının Halk Eğitim Merkezlerine gönderildiği bildirildi.

Sınav günü öğrenciler yanına hangi belgeleri almalı?
Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı, Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı) sınava giren öğrencilerin yanında olmalıdır. Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrenciler geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklar. Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayın.

Açıköğretim Lisesi'ne kimler başvuru yapabilir?
a) İlköğretim Okulu/ortaokul mezunu olanlar
b) Lise ve meslek liselerinden ayrılanlar
c) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da yurt dışındaki Eğitim Ataşeliklerinden veya Eğitim Müşavirliklerinden yukarıdaki (a) ve (b) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesi olanlar başvurabilir.

AÖL mezuniyet kredisi kaç?
Açıköğretim Lisesi'nden mezun olabilmek için en az 192 kredi alınması gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.