Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2023 Ne Zaman Yapılacak?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2023 Ne Zaman Yapılacak?
AÖL girecek öğrencilerinin aklında sorular var. Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2023 ne zaman yapılacak?

Açık Öğretim Lisesi( AÖL) 2023 ne zaman yapılacak?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavı, açık öğretim lisesinde eğitim gören öğrencilerin dönem sonunda aldığı bir sınavdır. Açık öğretim lisesi, öğrencilerin farklı sebeplerden dolayı düzenli bir şekilde lise eğitimi alamayan veya lise eğitimine ara vermek zorunda kalan kişilere yönelik bir eğitim modelidir.
Açık öğretim lisesi sınavları, dönem içinde verilen ödevler, performans ginörevleri, quizler ve diğer etkinliklerin yanı sıra öğrencilerin bir dönem boyunca öğrendikleri konuları ölçmek amacıyla yapılan bir sınavdır. Sınavlar, her dönem sonunda yapılır ve öğrencilerin başarısı, dönem içinde yapmış oldukları tüm çalışmaların yanı sıra sınav sonuçlarına göre belirlenir.
Açık öğretim lisesi sınavları, genellikle il merkezlerinde bulunan okullarda yapılır. Ancak son dönemlerde pandemi nedeniyle uzaktan eğitim yöntemi de kullanılmaktadır. Sınavlar, genellikle yazılı sınavlar şeklinde yapılır ve sınav konuları, öğrencilerin o dönem içinde işlemiş oldukları derslerin müfredatlarına göre belirlenir. Açık öğretim lisesi sınavları, öğrencilerin diploma alabilmeleri için zorunlu bir sınavdır ve öğrencilerin başarılı olmaları halinde lise diploması almaya hak kazanırlar.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?


Ülkemizde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Açık Öğretim Lisesi 2. dönem ilk kayıt işlemleri ve kayıt yenileme tarihlerini uzattı. AÖL 2. dönem kayıt yenileme ve ilk kayıt işlemleri 3 Nisan 2023 tarihi mesai bitimine kadar devam edecek. İlk kez kayıt yaptıracak öğrenciler de 3 Nisan'a kadar sınav ve kayıt ücretini yatırarak ilk kayıt işlemini gerçekleştirebilir. Bu dönem için ilk kayıt sınav katılım ücreti olarak 50 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına 10 TL olarak belirlendi.
Ayrıca;
Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz yıl 20 Aralık da yapılan sınav da kopya çekildiği için sınavları iptal etti. Bu yıl yapılacak olan sınav da geçen sene de olduğu gibi çevrimiçi olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.