Açıköğretim Lisesi sınavı için kritik gün! Sınav yerleri bugün açıklanacak mı (giriş belgesi al)

Açıköğretim Lisesi sınavı için kritik gün! Sınav yerleri bugün açıklanacak mı (giriş belgesi al)
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapılan Açıköğretim Lisesi sınavı için geri sayım başladı. Öğrenciler kendilerini sınava girebilmeleri için gereken belgeleri için sürekli olarak araştırma yapıyor. Sınav giriş yerleri açıklandı mı ve sınav giriş belgesi nasıl alınır şeklinde yapılan sorgularla sonuç alınmak isteniyor. Peki sınav tarihleri nedir ve yerler bugün açıklanır mı? İşte detaylar...

Lise hayatını dışardan tamamlamak isteyen öğrenciler Açıköğretim Lisesi sınavlarını merakla bekliyor ve son hazırlıklar için de çalışmalarını yoğunlaştırıyor. Binlerce öğrencinin kaderini belirleyecek olan sınavların ne zamabn yapılacağı daha önce açıklanmış ve bu doğrultuda hazırlıklar başlamıştı. Şimdi de 2017 yılının son sınavı için giriş yerleri belgesinin yayınlanması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavla ilgili detaylı sorgulama bilgilerini haberimizde okuyabilirsiniz.

Açıköğretim Lisesi sınavlarında binlece öğrenci zor sorular karşısında ter dökecek. Ancak bu sıanva katılabilmenin en önemli koşulu sınav belgesiyle merkezlere gitmek. Bu sebeple de bu sabahtan itibaren belgelerin yayınlanması bekleniyordu. Sınava birkaç gün kala MEB sitesinden sınav giriş belgeleri indirilebilecek. AÖL giriş yerleri açıklandı mı sorusunun cevabı aşağıdaki linkte bulunmaktadır.

AÖL SINAV GİRİŞ YERLERİ (2017) NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Bu hafta sonu gerçekleştirilecek Açık Öğretim Lisesi sınav giriş yerlerini bugün içerisinde açıklanması bekleniyor. 2017 AÖL sınav giriş belgesi aşağıda bulunan ekrandan çıkartabilirsiniz.

AÖL'DEN KAÇ PUANLA MEZUN OLUNUR?
Mezuniyet için toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir.

Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;
Alanlılar için: 112 kredi "ortak", 80 kredi ise "alan" kredisi olması,
Alansızlar için: 120 kredi "ortak", 72 kredi ise "seçmeli" derslerden tamamlanması gerekiyor. Bu alt limitlere sahip olan öğrenciler, Açık Öğretim lisesinden mezun olabilir.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ SINAV TARİHLERİ
7 – 8 Ekim 2017 tarihlerinde 3 oturum şeklinde gerçekleştirilen, 2016-4. Dönem ek sınavlarının açıklanması ve 30 Ekim 2017 yeni kayıt işlemlerinin tamamlanması ile birlikte 2017-1. Dönem sınav tarihleri belli oldu. Açık Öğretim Lisesi 2017—2018 eğitim öğretim yılı 1. Dönem sınavlarının 9-10 Aralık 2017 tarihlerinde yapılacağı bildirildi.

SINAVLAR NASIL GERÇEKLEŞİYOR?
Sınavlar 2 oturum şeklinde aşağıda belirtilen gün ve saatlerde yapılıyor. 1.oturum 9 Aralık 2017 cumartesi günü saat 09.30 II. oturum ise 9 Aralık 2017 Cumartesi 14.00'da gerçekleştirilecek. Sınava gireceğiniz her dersten 20'şer soru sorulacaktır. Her bir sorunun değeri 5 puandır. Bir dersten başarılı olabilmeniz için en az 45 puan almanız gerekmektedir. Yanlış cevaplarınız değerlendirmede dikkate alınmayacaktır. Diğer bir ifade ile yanlışların doğruları götürmesi diye bir uygulama yoktur.

KKTC'DE SINAVA GİRECEKLER ÖĞRENCİLER İÇİN MEB'DEN UYARI
9-10 Aralık tarihinde Türkiye ile birlikte KKTC'de de düzenlenecek olan AÖL sınavları için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. MEB, 9 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan 1. oturumun saat 08.30'da, 2. oturumun ise 13.00'da gerçekleşeceğini açıkladı. 10 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek olan 3.oturum ise sabah saat 08.30'da başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.