Adalet Bakanlığı 10 mütercim alımı şartları ve tarihleri (sözleşmeli personel)

Adalet Bakanlığı 10 mütercim alımı şartları ve tarihleri (sözleşmeli personel)
Adalet Bakanlığı yayımladığı ilanla 10 mütercim alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre 4 İngilizce, 3 Fransızca ve 3 Almanca branşlarında sözleşmeli personel alımı yapılacak. İlana başvurmanın en önemli kriteri ise belirtilen bölümlerden mezuniyet diplomasına sahip olmak. Adalet Bakanlığı 10 mütercim alımı ile ilgili sürece dair başvuru şartları ve tarihleri haberimizde yer alıyor.

Adalet Bakanlığı kadrosunu 10 yeni sözleşmeli mütercim ile güçlendirecek. Resmi Gazete'de yayımlanan ilanla birlikte merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere 4 İngilizce, 3 Fransızca ve 3 Almanca dilinde sözleşmeli personel alımı  yapılacak. Adaylar ise ilk günden alıma dair başvuru şartları ve tarihlerine yönelik araştırmalara başladı. Sözlü sınav ve diğer bilgilerin de yer aldığı habeirmizde tüm detayları bulabilirsiniz.
 


Adalet Bakanlığı 10 sözleşmeli mütercim başvuru tarihleri

Mütercim olarak bakanlık kadrosunda çalışmak isteyen adayların iki haftası bulunuyor. 25 Ekim'de başlayacak olan başvurular 11 Kasım günü mesai bitimiyle sona erecek. başvurular ise Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilat Şube Müdürlüğü'ne şahsen veya posta yolu ile yapılabilecek.


Adalet Bakanlığı 10 sözleşmeli mütercim başvuru şartları

Adayların yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren İngiliz, Amerikan, Fransız veya Alman dili eğitimi veren ilgili bölümlerinden veya eğitim fakültelerinin İngilizce, Fransızca veya Almanca bölümleri ile bunlara denkliği kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmaları gerekiyor.

Ayrıca adayların başvuru tarihinin son günü itibarıyla 5 yıl içerisinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan yabancı dil sınavının (YDS) İngilizce, Almanca veya Fransızca bölümlerinin en az birinden (B) düzeyinde puana veya başvuru tarihinin son günü itibarıyla 2 yıl içerisinde alınan dil yeterliliği bakımından ÖSYM tarafından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmaları isteniyor.


Başvuruda bulunanlar arasından 2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türünden ilan edilen pozisyonun 10 katı aday arasına girecek yeterlikte puana sahip olanlar sözlü sınava girmeye hak kazanacak.

Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra başvuranlar, eksik belge ibraz edenler ile başka bir başvuru formu kullananların başvuruları kabul edilmeyecek.

Başvuru sonuçları ile sözlü sınavın yeri ve tarihi "www.adalet.gov.tr" internet sitesinden ilan edilecek.

Sözlü sınavda adayların mesleki bilgisi, ilgili yabancı dilden sorulacak konuları kavrama, özetleme, çeviri, ifade ve muhakeme etme yeteneğine göre değerlendirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.