Anadolu Teknik/Anadolu Meslek liselerinde alan tercih sonuçları ne zaman açıklanacak

Anadolu Teknik/Anadolu Meslek liselerinde alan tercih sonuçları ne zaman açıklanacak
Eğitim öğretim hayatını tamamlayan Anadolu Teknik/Anadolu Meslek lisesi 9. sınıf öğrencileri alan tercihlerini gerçekleştirmiş ve sonuçlar beklenmeye başlanmıştı. Haziran ayının sonlarına geldiğimiz günde sonuçlar Sonuçlar, e-Okul üzerinden görüntülenebilecek.

Meslek lisesi alan seçimi sonuçları için nefesler tutuldu. Bugün açıklanacak olan 9. sınıf meslek lisesi alan seçim sonuçları e Okul üzerinden görüntülenebilecek. Mesleki ve teknik liselerin 9’uncu sınıflarında okuyan öğrenciler, alan seçimi başvurularını 14-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirmişti.

TERCİHİNE YERLEŞEMEYEN BOŞ KONTENJANA

- Anadolu meslek programlarından tercih yapan öğrenciler bunlara yerleşemezse kayıtlı bulunduğu okulun 10’uncu sınıf alanlarında boş olan kontenjanlara puanları dikkate alınarak okul müdürlüğünce yerleştirilecek.

- Yapılan tercih başvuruları okul müdürlüğü tarafından takvimde belirtilen tarihlerde e-Okul’da onaylanacak. Tercihlerde değişiklik veya düzeltmelerin onaylama işleminden önce tamamlanması gerekecek.

- Tercih ve yerleştirmeyle ilgili bilgilendirme ve işlemler http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinden yapılacak. Yerleştirme sonuçları 22 Haziran’da https://e-okul.meb.gov.tr ve Veli Bilgilendirme Sistemi’nden duyurulacak. 

- Okul, program, alan ve dal tanıtım bilgilerine bu linklerden ulaşılabilir: http://mbs.meb.gov.tr/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum