AÖF kayıt yenileme ve ikinci üniversite kayıtları uzatıldı! İşte yeni tarih

AÖF kayıt yenileme ve ikinci üniversite kayıtları uzatıldı! İşte yeni tarih
AÖF kayıt yenileme ve ikinci üniversite kayıt tarihlerinin uzatıldığı açıklandı. Anadolu Üniversitesi sosyal medya hesapları ve resmi web sitesinden duyurduğu tarih sonrasında herkes araştırmaya başladı. AÖF için son kayıt yenileme ve ikinci üniversite kayıt tarihi ne zaman? İşte detaylar...

Üniversite mezunlarına ikinci kez diploma alma şansı tanıyan ve bunun için sınav da gerektirmeyen alımlar gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi flaş bir açıklama yaptı. Binlerce öğrenciyi bünyesinde barındıran Açıköğretim Fakültesi'ne ikinci üniversite kapsamında yerleşmek isteyenler için kayıt tarihleri uzatıldı. Bunu fırsat bilen öğrenciler de 'AÖF kayıtları ne zaman bitiyor?' sorusunun cevabını araştırmaya başladı.
 

AÖF ikinci üniversite için kimler kayıt yaptırabilir?


Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (lisans, ön lisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir. Ancak;

  1. Örgün/uzaktan eğitim yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler ile bu programların mezunlarından,
    a) Meslek yüksekokullarında okuyan/mezun olanlar ile örgün lisans programlarından ön lisans diploması alarak ayrılmış olanlar,
    b) Lisans programlarında okuyan/mezun olanlar,
    c) Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerden mezun olanlar (halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar) ve diğer yükseköğretim kurumlarının açıköğretim programlarında okuyan/mezun olanlar;
    Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin ön lisans /lisans programlarından birine,
    Herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesinin ön lisans programlarından birine okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak kaydıyla, sınava girmeden ve örgün/uzaktan öğretimdeki kayıtlarını sildirmeden doğrudan Anadolu Üniversitesine başvurmak suretiyle kayıt yaptırabilirler.
  2. Yukarıdaki koşullarda açık öğretim programlarına kaydolan örgün öğretim öğrencileri veya mezunları, örgün öğretimden açık öğretime ders transferi veya kredi saydırma işlemi yaptıramaz.
  3. Örgün öğretimin herhangi bir programına yerleştirilmiş olan adaylar, yukarıdaki koşullara uymak suretiyle, aynı öğretim yılında kendi alanları dışındaki bir açık öğretim programına kayıt yaptırabilirler.
  4. ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan KKTC’deki üniversitelerde okuyan öğrenciler de yukarıdaki olanaklardan aynen yararlanırlar.
  5. Bir yükseköğretim programından mezun olamadan yükseköğretim programından ilişiği kesilen, herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayan veya açık öğretim programlarında okumakta olanlar yukarıdaki olanaklardan yararlanamazlar.
  6. Açık öğretim programlarının herhangi birinde öğrenci iken okumakta olduğu alan dışındaki örgün öğretim programlarından birine yerleştirilen adayların açık öğretimdeki kayıtları silinmez.
  7. Bir örgün yükseköğretim programında okuyanlar veya bu programlardan mezun olanlardan, açık öğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açık öğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.
  8. Açık öğretim programlarına kayıt yaptırdıktan sonra örgün öğretimden kaydını sildiren öğrenciler, bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla askerlik işlemleri dâhil tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.
  9. Uyruğundan biri T.C. olup yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından denklik belgesi alanlar başvurabilirler.


AÖF ikinci üniversite kayıt tarihleri ne zaman?


Anadolu Üniversitesi'nin duyurduğu tarihlere göre bugün başlayan ek süre 5 Ekim 2018 Cuma günü sona erecek. AÖF ikinci üniversite kayıt yaptırmak isteyen adaylar bu tarihe kadar başvurularını yapabilecek.

aöf kayıt yenileme


AÖF kayıt yenileme tarihleri


AÖF kayıt yenileme tarihleri bugün itibariyle resmi site üzerinden başladı. AÖF kapsamında devam ettiği bölüme kaydını yeniletmek isteyen adaylar 24 Eylül 5 Ekim tarihleri arasında başvuru işlemlerini yapabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.