AÖF sınavları ne zaman yapılacak 2023

AÖF sınavları ne zaman yapılacak 2023
Açık öğretim fakültesi sınav takvimi belli oldu. Ders kaydını başarıyla oluşturan öğrenciler bahar döneminde sınava girecek. Peki, AÖF sınavları ne zaman olacak?

AÖF fakültesi kayıt yenileme işlemleri 13 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında yapılmıştı. Sınava girecek öğrenciler ne zaman gireceğini merak ediyor.

AÖF BAHAR DÖNEMİ DERSLERİ UZAKTAN YAPILACAK.

Kayıt yenileme işlemini tamamlayan üniversite öğrencileri dersleri çevrimiçi işleyecek.

ÖF SINAV TARİHLERİ

AÖF Bahar dönemi: 15-16 Nisan 2023

AÖF Dönem sonu: 27-28 Mayıs 2023

AÖF Yaz okulu sınavı: 19 Ağustos 2023

AÖF SINAVLARI YÜZ YÜZE Mİ OLACAK?

Pandemi döneminde Anadolu Üniversitesi sınavları uzaktan (çevrimiçi) yapmıştı. Şuan açık öğretim fakültesi sınavları hakkında açıklama gelmedi.

AÖF DERS EKLEME ÇIKARMA NASIL YAPILIR?

AÖF öğrencileri, ders ekleme-çıkarma işlemlerini internet üzerinden yapabilirler. İşlemler, üniversitenin öğrenci bilgi sistemi (OBS) aracılığıyla gerçekleştirilir. Ders ekleme-çıkarma işlemleri, belirli bir süre içinde yapılabilmektedir. Bu süre, her dönem için değişebilir ve AÖF tarafından belirlenir.

Ders ekleme işlemi, mevcut ders programı içerisinde boş olan bir dersin seçilmesiyle gerçekleştirilir. Ders çıkarma işlemi ise, öğrencinin kayıt olduğu bir dersin çıkartılmasıyla yapılır. Ders ekleme-çıkarma işlemleri, öğrencilerin belirli bir kontenjan dahilinde yapılır.

Ders ekleme-çıkarma işlemlerini gerçekleştirmek için öncelikle üniversitenin öğrenci bilgi sistemi (OBS) sayfasına giriş yapılması gerekir. Daha sonra, ilgili menü seçilerek ders ekleme veya çıkarma işlemi yapılabilir. Bu işlemler sırasında öğrencilerin belirli kriterleri göz önünde bulundurması gerekir. Örneğin, öğrencinin dönemlik yükümlülüklerine uygun ders seçimleri yapması ve ders programı değişikliklerinin derslerin başlangıç tarihinden önce yapılması önem taşır. Ayrıca, ders ekleme-çıkarma işlemleri sırasında öğrencilerin öğrenim ücretleri ve diğer konularda da bilgi sahibi olması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.