AÖL (Açık Öğretim Lisesi) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB'den açıklama geldi mi

AÖL (Açık Öğretim Lisesi) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB'den açıklama geldi mi
AÖL (Açıköğretim Lisesi) sınavları geçtiğimiz ay yapılmış ve adaylar ikinci dönem derslerinden bir de yaşanan aksaklıklar sebebiyle telafi olarak bir sınava daha katılmak zorunda kalmıştı. Sonuçların henüz duyurulmaması öğrencileri de araştırmaya ve kesin tarihi bulmaya itiyor. Ayrıca kayıt yenileme dönemi de sürekli sorgulama yapıyor. Peki AÖL II. Dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte deaylar...

'31 Mart - 1 Nisan AÖL Sınav Sonuçları neden açıklanmadı?' sorusunun cevabı merak edilerek her gün araştırılıyor. Binlerce öğrencinin öğrenim gördüğü lisede telafi sınavları nedeniyle iş takviminde de değişiklik yapıldı. Normal zamanlarda 3 hafta - 1 ay diliminde açıklanan sınav sonuçları öğrenciler için artık merak konusu haline geldi. Çünkü MEB'den henüz net bir açıklama yapılmadı ve notlar sürekli tartışılıyor.
 

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?


Türkiye'nin sınav merkezlerinde gerçekleştirilen ve yoğun katılımların sağlandığı AÖL sınavı için bu zamana kadar sonuçların açıklanması bekleniyordu ancak sistemden kaynaklı oluşan 4 derslik baraj hatası sonrasında 21 Nisan'da telafi sınavı yapılmıştı. Bu tarihten itibaren öğrenciler her dakika AÖL sınav sonuçlarını öğrenmek istiyor ve MEB'den bir açıklama bekliyor.

AÖL II. dönem sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın daha önce yaptığı duyuruya göre 20 Nisan 2018'de açıklanacaktı. Ancak 31 Mart - 1 Nisan tarihlerinde yapılan sınavlarda meydana gelen bir hatadan dolayı 21 Nisan'da bir telafi sınavı yapılmıştı. Sonuçların açıklanma tarihi bu sebepten dolayı henüz açıklanmadı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 28 Nisan'da AÖL II. dönem sınavı ve telafi sınavına ait soru ve cevap anahtarını yayınlamasının ardından, sınav sonuçlarının da kısa bir süre içinde açıklanacağı tahmin ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bu konu hakkında bir açıklama olması halinde, haberimizden okuyabilirsiniz.

aöl sınav sonuçları

AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Bu sene itibariyle AÖL üçüncü dönem kayıt yenileme tarihlerinin 24 Nisan 2018 tarihinde başlayacağı ve 14 Mayıs 2018 tarihinde sona ereceği AÖL iş takviminde açıklanmıştı. Ancak AÖL II. dönem sınav sonuçlarının henüz açıklanmaması sebebiyle kayıt işlemlerine başlanmadı.

Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Açık Öğretim Lisesinin merkezi sistem ile yapılan sınavlarının organizasyonu ve değerlendirilmesi Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Açık Öğretim Liselerinin 2017-2018 eğitim öğretim yılı II. dönem sınavının sonuçlarının Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne teslim edilmesinden sonra 2017-2018 eğitim öğretim yılı III. dönem kayıt yenileme iş ve işlemleri başlatılacaktır." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, AÖL II. dönem sınavının sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından III. dönem kayıt yenileme işlemleri en kısa sürede başlatılacak. 2017-2018 eğitim öğretim yılı III. dönem kayıt yenileme tarihi belirlendikten sonra http://aol.meb.gov.tr internet adresinden AÖL öğrencilerine duyurulacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.