AÖL sınav tarihleri belli oldu! 1. dönem sınav günleri ne zaman?

AÖL sınav tarihleri belli oldu! 1. dönem sınav günleri ne zaman?
2018-2019 Açıköğretim Lisesi kayıtlarında son gün. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınav tarihleri de açıklandı. Öğrenciler 1. dönem sınav tarihlerini araştırıyor ve öğrenmek istiyor. Diploma alacak öğrencilerin büyük rağbet gösterdiği ve sınava girmek için çalıştığı sınavlar ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Liseyi örgün öğretim yerine açıktan bitirmek veya daha önce okumayıp tekrar başlamak isteyenler için büyük bir fırsat olan Açık Öğretim Lisesi'nde yeni sene için kayıtlar bugün sona erdi. Öğrencilerin en çok merak ettiği konular arasında sınav tarihleri büyük önem taşıyor. Sınavlara hazırlanmak, iyi notlar almak ve sonunda mezun olmak isteyenler için tarihler haberimizde yer alıyor. Kayıtlarını gerçekleştiren öğrencilerin gözümü çevirdiği AÖL 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak?

AÖL 1. DÖNEM SINAV TAKVİMİ!

Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme işlemleri henüz başlamamış olup, Kayıt Yenileme işlemlerinin yapılacağı tarihler belirlendiğinde http://aol.meb.gov.tr/ adresinden duyurulacaktır. Ardında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2018 AÖL 1.dönem sınav takvimi belirlenecek ve bu doğrultuda öğrenciler planlaması yapacaktır.

Geçtiğimiz döneme bakacak olursak Açıköğretim Lisesi sınav tarihi 8 Aralık cumartesi ve 9 Aralık pazar günü olarak ön görülüyor. Sınav tarihleri ile ilgili çalışma planı yayınlanır yayınlanmaz haberimizden öğrenebilirsiniz.

aöl

2018 AÖL SINAV BEDELİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “Sınav Bedelini” ödemek zorundadır. 2018 yılında, bir dönem için İlk Kayıt Sınav Bedeli; 30 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.