Arel Üniversitesinden “Filistin için Adalet ve İnsan Hakları” Bildirisiyle İlgili Açıklama

Arel Üniversitesinden “Filistin için Adalet ve İnsan Hakları” Bildirisiyle İlgili Açıklama
İstanbul Arel Üniversitesinden kamuoyuna önemli bir açıklama yapıldı.

Kamuoyunun Bilgisine;

İstanbul Arel Üniversitesi olarak, İsrail’in Filistin halkına yönelik çeşitli zamanlarda sürekli olarak gerçekleştirdiği saldırıları, üniversitemiz haber portalı www.arelnews.com ve sosyal medya mecralarımızda bugüne dek şiddetli bir şekilde kınamış bulunuyoruz.

Yalnızca kurumsal boyutta değil, üniversitemiz akademisyenleri de kişisel sosyal medya hesaplarının yanı sıra başta arelnews.com olmak üzere basın kuruluşlarına verdiği demeçler ve köşe yazılarında Filistin halkının yaşadığı zulme dikkat çekerek desteklerini açıkça ifade etmişlerdir. 

Haber portalımız www.arelnews.com’da yapılan yüzlerce haberde ise Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekilerek, İsrail zulmünün karşısında olunduğu ifade edilmiş, Uluslararası İlişkiler Bölümümüz akademisyenleri tarafından köşe yazıları ile konuya dikkat çekilmiştir. 

Buna rağmen bazı basın-yayın organlarında konuyla ilgili üniversitemizin “Filistin için Adalet ve İnsan Hakları” bildirisine imza atmadığı yönünde çıkan haberler üzerine açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur.  

Filistin’e yönelik insanlık dışı uygulamaların her zaman karşısında olan bir yükseköğrenim kurumu olarak, söz konusu bildirinin altına imza atmaktan onur ve gurur duyduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz. 

Konuyla ilgili içeriklerimizin bazıları aşağıda örnek olarak verilmiştir.

https://arelnews.com/?s=gazze

https://arelnews.com/?s=filistin

https://arelnews.com/index.php/2021/05/16/gazze-catismasinin-dinamikleri-ve-siddetin-rasyonalitesi/

Saygılarımızla,

Kamuoyunun bilgisine duyururuz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.