AREV Okulları'ndan başarılı sporculara ücretsiz eğitim

AREV Okulları'ndan başarılı sporculara ücretsiz eğitim
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AREV Okulları arasında ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki başarılı sporcuların özel eğitim kurumlarında ücretsiz okuma imkanına sahip olmasını sağlayan Sporcu Öğrencilerin Eğitimde İş Birliği Protokolü imzalandı.

AREV Vakfı ve AREV Okulları Kurucusu Vehbi Orakçı ile İstanbul İl Gençlik Spor Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu tarafından imza altına alınan protokol ile AREV Okulları ve AREV Vakfı öğrencileri de Başarılı Sporcu Öğrenci Bursu Programından faydalanabilecek.

Sporda Başarılı Öğrenciler Artık Spor ve Okul Arasında Kalmayacak

Protokol kapsamında; olimpik ve paralimpik spor dalları yarışmalarında, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında, Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF) ve Dünya Gençlik Olimpiyatlarında, Ulusal Spor Faaliyetlerinde (Ulusal Spor Faaliyetleri: Federasyonların Türkiye Şampiyonaları ve en üst ligleri ile Okul Sporları Türkiye Birincilikleri, ANALİG Türkiye Birincilikleri) son 2 yıl içerinde altın, gümüş, bronz madalya aldıklarını bakanlık tarafından belgelendiren sporculara verilen kontenjanlar dahilinde, sınıflarını geçmek ve spor yaşamına devam etmek kaydı ile diplomalarını alıncaya kadar %100 eğitim bursu verilmesi sağlanacak.

arev okulları

Anlaşmanın imzalandığı toplantıda konuşan AREV Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Vehbi Orakçı hem sporu hem de eğitimi hedeflemiş gençleri desteklemenin önemine değinerek “Başarılı milli sporcularımızın yetiştirilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Yola çıktığımız; bilimde, sanatta ve sporda iz bırakan nesiller mottomuza en güzel şekilde uyum sağlayan bu projede yer almak bizim için memnuniyet verici.” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının bu projesi sayesinde belirli kriterleri sağlayan sporcu öğrenciler AREV Kolejine bağlı okullarda tam burslu veya yarı burslu şekilde eğitim alabilecekler.

Protokolün kendi kurumlarında öğrenime devam eden öğrencilere ne gibi katkılar sağlayacağını açıklayan AREV Okulları Beylikdüzü Kampüs Müdürü Ersen Erenoğlu, yakında kurulacak AREV Spor futbol takımında başarı sağlayan öğrencilerin de bu burslardan faydalanabileceklerinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.