Bakan Derya Yanık'a inat çikolata dağıttı

Bakan Derya Yanık'a inat çikolata dağıttı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın, 23 Nisan’da makamında ağırladığı 10 yaşındaki çocuğa ‘Ramazan dolayısıyla’ bir şey ikram etmediğini söylemesi ve çocuğun koruma evinde kaldığını dile getirmesi büyük tepkiler sebep oldu. Samyeli Engelsiz Yaşam ve Derneği Başkanı Bahattin Demir de Bakan Yanık'a tepki olarak çocuklara çikolata dağıttı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bakanlık koltuğunu verdiği çocuğun koruma altında olduğunu ifşa etti. Yanık ayrıca 'Ramazan' olduğu için küçük çocuğa çikolata ve çay ikram etmediğini söyledi. Yanık'a özellikle CHP kanadından çok sert tepkiler geldi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bakan artık o koltukta bir gün dahi oturmamalı, Derhal istifa etmelidir" çağrısında bulundu.


Ne günlere kaldık

Bütün bu gelişmelerin ardından çok farklı bir tepki de Samyeli Engelsiz Yaşam ve Derneği Başkanı Bahattin Demir'den geldi. Çocuklar söz konusu olduğunda dünyanın durması gerektiğini ifade eden Demir, "Bir Bakan düşünün, hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı 23 Nisan'da makama oturacak çocuğun koruma altında olduğunu herkese ilan etmekle kalmıyor, Ramazan ayı diye küçücük çocuğa çikolata bile ikram etmiyor. Yazık! Ne günlere kaldık gerçekten. Oysa ki en çok şevkati Aile bakanı olarak o sergilemeliydi" ifadelerini kullandı.


bahattin demir


İstifaya davet etti

Bahattin Demir bu vesileyle gün boyu onlarca çocuğa çikolata ikram ederek, "Ben Azad kardeşimiz adına defalarca kırıldım. Başka çocuklarda üzülmesin diye biz dernek olarak tüm çocuklara çikolata dağıttık bir hafta boyunca da devam edeceğiz. Bu hassas bir konuydu ve ülke olarak sınıfta kaldık maalesef" diye konuştu. Demir; sosyal medya hesabından özel gereksinimli çocuklarla yayınladığı videolu paylaşımda Bakan Yanık'ı istifaya davet edip bu günü de çikolata ikram etme günü olarak ilan etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.