Bakan Özer duyurdu: 29 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi?

Bakan Özer duyurdu: 29 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 29 Mayıs'ta okulların tatil edileceğini açıkladı. Özer "29 Mayıs'ta okullarımızı tatil edeceğiz. Öğrencilerimiz izinli olacak, öğretmenlerimiz idari izinli sayılacak." ifadelerini kullandı.

EMİNE KAŞIKCI- 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı seçimi kesin sonuçları Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanmış ve Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.52, Kemal Kılıçdaroğlu 44.88, Sinan Oğan 5.17, Muharrem İnce ise 0.43 oranında oy almıştı.

Bu sonuca göre, ilk oylamada adaylarının hiçbirinin geçerli oyların salt çoğunluğunu alamadı ve Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı.

28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimler için seçmenler yeniden oy kullanacak ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan için iki adaydan birinden yana tercihini kullanacak.

Söz konusu gerçekleşen 14 Mayıs'taki seçimlerde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 15 Mayıs günü okulların tatil edildiğini açıklamıştı.

İkinci tur içinde merak edilen soruyu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yanıtladı.

Özer, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimler dolayısıyla 29 Mayıs'ta okulların tatil edileceğini açıkladı.

TRT Haber’de konuşan Özer, şunları kaydetti:

"28 Mayıs'ta ikinci tur seçimleri olacak, 29 Mayıs'ta okullarımızı tatil edeceğiz. Öğrencilerimiz izinli olacak, öğretmenlerimiz idari izinli sayılacak."

Özer, okulların 16 Haziran'da yaz tatiline gireceğini, herhangi bir uzatma olmayacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.