Bakan Selçuk KKTC Eğitim Bakanı'nı makamında ağırladı

Bakan Selçuk KKTC Eğitim Bakanı'nı makamında ağırladı
Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu'nu makamında ağırladı.

MEB'den yapılan açıklamaya göre, Bakan Ziya Selçuk, Ankara ziyaretleri kapsamında KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu'nu makamında ağırladı. Burada konuşan Bakan Selçuk, iki bakanın birlikte eğitimin geleceği üzerinde konuşma ve istişare yapmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini, meslek eğitim, okul öncesi eğitim ve özel eğitim gibi pek çok başlıkla birlikte salgın döneminin beraberinde getirdiği sorunların görüşme gündeminin ilk sıralarında yer aldığını belirtti.

KKTC'nin ve Kıbrıslı Türklerin yüreklerinde ayrıcalıklı bir yeri olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, "Karşılıklı olarak gerçekleştirdiğimiz temas ve ziyaretler ile önemli iş birliklerinin hayata geçirilmesini sağladık. Bu diyalog sürecinin yeni dönemde de gelişerek devam edeceğine ve yeni iş birliği çalışmalara zemin sağlayacağına olan inancım tamdır. Bu iş birliklerimizi nihayetinde EBA'nın KKTC'de hizmete açılması ile taçlandırdık" diye konuştu.

Uluslararası alandaki kısıtlamalara rağmen KKTC'nin gelişmişlik açısında bugün gelmiş olduğu noktanın takdir edilmesi gereken bir şey olduğunu söyleyen Selçuk, Bakan Amcaoğlu'nun ziyaretini ortak çalışmaların gelişmesi ve derinleşmesi açısından yeni bir adım olarak gördüklerini kaydetti. Bakan Selçuk, KKTC'nin eğitim altyapısının güçlendirilmesi ve iş birliğinin artırılması için gerekli adımları atmaya devam edeceklerini vurguladı.

Koronavirüs salgını şartlarında eğitim alanında yapılan planlamaların kendilerine güç verdiğini kaydeden KKTC Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu ise, bugünden sonra yeni normaller üzerinden bir süraç inşa edileceğini ve artan işbirliği için teşekkür ettiğini belirtti.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.