Bekçilik sınavı giriş yerleri açıklandı mı? Saat kaçta ve nerede yayınlanacak

Bekçilik sınavı giriş yerleri açıklandı mı? Saat kaçta ve nerede yayınlanacak
MEB tarafından düzenlenen ve kamu düzenini sağlamak üzere görevlendirilecek isimlerin belirlenmesinde rol oynayan bekçilik sınavı giriş yerleri bugün duyurulacak. Adaylar sınav giriş yerlerinin nerede ve saat kaçta açıklanacağını merak ederken sınav giriş belgelerini nasıl alabileceklerini de araştırıyor. İşte yanıtı...

8 bin bekçi alımı için yapılan başvuruların ardından 2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı'nın giriş yerleri bugün MEB tarafından duyurulacak. Adaylar bakanlığın internet sitesi olan meb.gov.tr üzerinden sınav giriş yerlerini ve sınav giriş belgelerini buradan edinebilecekler. Yerlerin ne zaman açıklanacağı henüz belli değil ancak açıklanır açıklanmaz web sitemizde yer alacak.

BEKÇİLİK SINAVI NE ZAMAN?

2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı kapsamında 15-29 Nisan 2019 tarihleri arasında şahsen müracaatları alınan ve ön sağlık kontrollerini başarıyla geçerek yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylara, 13 Temmuz 2019 Cumartesi günü saat 14.00'da "2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı" yapılacak.

BEKÇİLİK SINAVI TARİHLERİ

Bekçilik sınavı; Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Sivas'taki sınav merkezlerinde yapılacak. Sınav, 13 Temmuz 2019 Cumartesi günü yapılacak.

2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı saati: 09.00

2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı saati: 14.00

SINAV NASIL UYGULANACAK?

Sınavda çoktan seçmeli 5 (beş) seçenekli testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır. Sınav, 100 üzerinde değerlendirilecek. Sınavda yanlışlar, doğru cevapları etkilemeyecek. Başarılı olmak için 50 puan almak yeterli olacak. Toplam 100 soru sorulacak.

SINAVA GİRİŞTE GEREKLİ BELGELER

Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, geçerlik süresi devam eden pasaport veya sürücü belgesi) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Adaylar sınava gelirken yanlarında iki adet siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtraş bulunduracaklardır. Ayrıca adaylar sınava şeffaf şişe içinde su getirebileceklerdir.

SINAV SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Sınav soruları ve cevap anahtarları 16 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanacaktır.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN İLAN EDİLECEK?

Sınav sonuç bilgileri 07 Ağustos 2019 tarihinde açıklanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.