Bin 500 projeyi geride bıraktılar

Bin 500 projeyi geride bıraktılar
Beylikdüzü Modern Eğitim Koleji Fen Lisesi öğrencileri Mısır'da düzenlenecek Uluslararası Bilim ve Mühendislik Olimpiyatları'nın finalinde Türkiye'yi temsil edecek. Dünyada ilk 10 okul arasına girmeyi başaran öğrenciler, 30 ülkeden bin 500, Türkiye’den ise 400 projeyi geride bırakarak finale kaldı

Beylikdüzü Modern Eğitim Koleji öğrencileri 30 ülkeden bin 500 Türkiye'den ise 400 projeyi geride bırakarak 4-8 Aralık tarihleri arasında yapılacak olimpiyat finallerine kaldı. İlk 50 finalist arasında da 6 projeyle diğer adayları geride bırakan öğrenciler büyük bir başarıya imza attı. Bu istatistikle Beylikdüzü Modern Eğitim Koleji en çok proje ile finale kalan okul oldu. 2. sırada ise 4 proje ile Amerika Birleşik Devletleri yer aldı. 

7 projeden 6'sı finalde
Uluslararası Bilim, Teknolıji ve Mühendislik Olimpiyatı (EİSTEF) Mısır Bilim ve Teknoloji Akademisi (EASE) tarafından her yıl başka bir bölgede düzenleniyor. Bu yıl 30 kadar ülkeden yaklaşık bin 500 proje yarışmaya başvurdu. 15 ülkeden 5 bin adet proje ise yarı finale kaldı. Yarı finalde yarışan projeler uluslararası jüri değerlendirmesinden sonra; Mısır'dan 100, diğer 15 ülkeden 50 proje seçilerek, ülkelerini temsil etmek üzere finalist olarak Mısır'a davet edildi. Bu yıl Türkiye için 6 proje kotası konulan yarışmada, Beylikdüzü Modern Eğitim Koleji Fen Lisesi'nin 7 projesinin 6'sı finale katılmaya hak kazandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.