Çocuklar festivalde buluştu

Çocuklar festivalde buluştu
Gökcan Koleji, 9. Uluslararası Gökcan Koleji Çocuk Halk Oyunları Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar, sergiledikleri halk danslarıyla barış, kardeşlik ve dostluğu pekiştirdi

9. Uluslararası Gökcan Koleji Çocuk Halk Oyunları Festivali, UNESCO’nun resmi partneri olan CIOFF ile birlikte bu yıl 15-24 Nisan’da düzenlendi. Gökcan Koleji, son 8 yıl içinde 66 ülkeden 4 bin öğrenciyi, düzenlediği festivalle ağırladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı, AB Dış İlişkileri Genel Müdürlüğünce desteklenen, "Dünyadaki En İyi Çocuk Festivali" ödüllü festivalde; halk dansları grupları kendi kültürlerine özel yaptıkları danslarla mest etti. Tüm dünya çocuklarının ortak mesajı barış, kardeşlik ve dostluk oldu.

Kardeşliğin temelleri atıldı
Gökcan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Göktaş, “Festivalimize katılan ve yabancı ülkelerden gelen tüm konuklarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Bu tür etkinliklerin, kültürel miraslarımızın nesiller arasında paylaşılması için çok önemli olduğunu düşünüyorum. İnanıyorum ki bu çocuklar çok güzel hatıralarla ülkelerine dönecekler. Okul velilerimiz; kültürel paylaşım ve Türk misafirperverliği konusunda evlerini, yüreklerini bu öğrencilere açmışlardır. Her zaman bize destek olan velilerimize bir kez daha teşekkürlerimi sunarım. Festival için ülkemize gelen yabancı öğrencilerimiz hem Büyükçekmece’nin hem de İstanbul’un tarihi ve tabii güzelliklerini gezip görebilecekler" dedi.

gokcan koleji bahri göktaş

Atatürk'ü andı
"Amacımız çocuklarımıza barış ve dostluğun; ırk,din,dil tanımadığını onlara eğlendirerek anlatma ve yurt dışından gelen çocuklarımızın her birinin Türkiye’nin birer fahri elçisi haline getirirken, dünya kültürlerini öğrencilerimize yansıtma fırsatı da bulmaktır" diyen Göktaş, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM’yi kurup, demokratik bir yaşama geçişimizi sağlayışının ve bugünü tüm Türkiye ve dünya çocuklarına hediye etmesinin yıl     dönümünde Cumhuriyet’i bize armağan eden tüm büyüklerimizi saygıyla anıyor ve tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum" ifadelerini kullandı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.