DGS ek yerleştirme nasıl yapılır 2023

DGS ek yerleştirme nasıl yapılır 2023
ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavı her yıl yapılmaktadır. Yerleştirme sonuçlarından olumsuz cevap alan öğrenciler ek yerleştirme yapabilirler. DGS ek yerleştirme nasıl yapılır?

DGS (Dikey Geçiş Sınavı), önlisans programlarından mezun olan öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapabilmeleri için yapılan bir sınavdır. Yani, önlisans programını tamamlayan öğrenciler, DGS sınavına girerek lisans programlarına geçiş yapabilirler.
DGS sınavı, ÖSYM tarafından yıllık olarak düzenlenmektedir. Sınavda, önlisans programlarından alınan derslerin yanı sıra, genel kültür, Türkçe ve matematik gibi konulardan da sorular sorulmaktadır. Sınav sonucuna göre, öğrencilerin tercih ettikleri lisans programlarına yerleştirme yapılır.
DGS (Dikey Geçiş Sınavı) Ek Yerleştirme, önlisans mezunlarının lisans programlarına dikey geçiş yapabilmeleri için yapılan bir sınavdır. Eğer DGS sınavına girdiyseniz ve yerleştirme sonuçlarında tercihlerinizin tamamından ya da bir kısmından olumsuz cevap aldıysanız, DGS Ek Yerleştirme işlemine başvurabilirsiniz.
 DGS ek yerleştirme nasıl yapılır, aşağıdaki adımlarla açıklanmaktadır:
1.    Öncelikle, DGS Ek Yerleştirme işlemine başvurmak için, başvuru tarihleri içerisinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden "DGS Ek Yerleştirme Başvuru" sayfasına girmeniz gerekiyor.
2.    DGS Ek Yerleştirme başvuru sayfasına girdikten sonra, kimlik bilgilerinizi girerek sisteme giriş yapmanız gerekiyor.
3.    Giriş yaptıktan sonra, açılan sayfada "Yerleştirme Başvurusu" seçeneğine tıklayarak, başvuru sürecini başlatabilirsiniz.
4.    Başvuru formunu doldurduktan sonra, tercihlerinizi yapmanız gerekiyor. Bu tercihler, birinci önceliğinizden başlayarak belirtilen lisans programları olmalıdır.
5.    Tercihlerinizi belirledikten sonra, başvuru ücretini ödemeniz gerekiyor.
6.    Ödeme işlemini tamamladıktan sonra, başvurunuzun tamamlandığına dair bir belge alacaksınız.
7.    Sonuçlar açıklandıktan sonra, kazanan adaylar öğrenim ücretlerini ödeyerek kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.
DGS Ek Yerleştirme işlemi ile ilgili tüm detaylar, ÖSYM'nin internet sitesinde ve yayımladığı kılavuzlarda yer almaktadır. Ayrıca, bu süreçte herhangi bir sorun yaşarsanız, ÖSYM'nin müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek destek alabilirsiniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.