Dijital becerilere ağırlık verin

Dijital becerilere ağırlık verin
Bilgi okuryazarlığının önemine değinen Prof. Dr. Şirin Karadeniz, “Dijital teknolojileri kullanarak bilgiye ulaşma, bilgiyi tekrardan bir üretim halinde kullanabilme becerisi 21. Yüzyıl becerisidir. Öğrencilerin bu becerilere sahip çıkmalarında fayda var” dedi

Üniversite kayıtlarının ve ek tercihlerin tamamlanmasıyla beraber yeni akademik yıl başlıyor. Günümüzde dijitalleşmenin etkisiyle öğrencilerin kariyer seçimi ile ilgili öncelikleri de değişiyor. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, dijital okuryazarlığa vurgu yaparak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Rektör Karadeniz, “Pandemi döneminde dijital teknolojiler üzerinden yoğun bir şekilde öğrenciler online eğitimler alarak dijital okuryazarlık becerilerini de geliştirdiler. Böylece dijital teknolojilerin yoğun olarak kullanıldığı iş hayatına geçtiklerinde de hangi sektörde olursa olsunlar başarılı olabileceklerdir” dedi. 


Yeni teknolojiler öğrenin


Pandemi döneminde iş hayatının da dönüştüğünün altını çizen Prof. Dr. Şirin Karadeniz, “İş hayatında dijital teknolojiler daha hızlı bir şekilde iş süreçlerine adapte edilmeye başlandı. Bundan sonraki evrelerde şirketler, iş hayatına geçişte bütün mezunların dijital okuryazarlıklarının olup olmadığına bakacaklar. O yüzden öğrencilerin pandemi döneminde edindikleri dijital yetkinlikleri destekleyecek çalışmalar yapmaları gerekiyor. Yeni teknolojileri öğrenmelerinde ve dijital yetkinliklerini arttırmak için çalışmalara dahil olmalarında fayda var” diye konuştu. 

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.