E-Okul (VBS) giriş nasıl yapılır - Sınav sonucu ve not sorgulama

E-Okul (VBS) giriş nasıl yapılır - Sınav sonucu ve not sorgulama
Milyonlarca öğrencinin ilk dönem notları yavaş yavaş şekillenirken veliler de çocuklarının durumunu öğrenmek, sınav sonuçlarını ve notları hakkında fikir sahibi olmak istiyor. Bu sistem için de e-okul kullanılıyor. Son günlerde trafiğin yükseldiği gözlemlenen E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi için tüm detaylar haberimizde yer alıyor.

Yeni eğitim öğretim senesinde de ilk dönemin sona ermesine kısa bir süre kaldı. Öğrenciler sınavlarını tek tek geçerken alacakları notlar da büyük önem taşıyor ve aileleri tarafından da merak ediliyor. Ebeveynler çocukları için harcadıkları mesainin karşılığını alabilmek ve geleceklerini şekillendirmek istiyor. E Okul VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) üzerinden giriş yapılan sistemle tüm notlar ve sonuçlar görüntülenebiliyor. Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS)'ye giriş için izleyeceğiniz adımları burada bulabilirsiniz. İşte e okul öğrenci giriş sayfası...


E-OKUL GİRİŞ SAYFASI

E-Okul girişi yapmak oldukça kolaydır. İlk yapmanız gereken yukarıda verdiğimiz bağlantıya tıklamanız. Daha sonra açılan sayfadaki 'öğrenci kimlik no' , 'Öğrenci okul no' ve yan tarafında çıkan resimdeki rakamları yazarak giriş tuşuna basmanız gerekiyor. Ardından karşınıza gelen ekranda öğrenciyi doğrulamak ve sorulan sorulara göre T.C kimlik no üzerindeki bilgileri girmeniz gerekecek. Bu işlemlerin ardından e-okul öğrenci sayfasına girişini tamamlamış oluyorsunuz.

e-okul

E-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmektedir.

15 TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?
MEB tarafından hazırlanan 2017-2018 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin genelgeyle okullar 18 Eylül 2017 Pazartesi günü eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamıştı. Bakanlıktan yayınlanan takvime göre 19 Ocak 2018 Cuma günü okullar kapanacak. 22 Ocak 2017 tarihinde ise Pazartesi günü okullar 15 ara tatile girecek. 5 Şubat Pazartesi günü okullar tekrar eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum