Eğitim Bilgi Ağı (EBA) nedir ve nasıl kurs kayıt yapılır? Giriş ekranı ve linki

Eğitim Bilgi Ağı (EBA) nedir ve nasıl kurs kayıt yapılır? Giriş ekranı ve linki
Okulların açılması sonrasında gözler öğrencilerin alacağı takviye derslere çevrildi. Başarılı olmak ve sınıfını iyi derecelerle geçmek isteyen öğrenciler için oluşturulan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) için kayıt tarihleri araştırılıyor. EBA kayıtlarında son gün ne zaman ve nasıl kayıt yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere destek vermesi amacıyla oluşturulan EBA portal için araştırmalar sürüyor. Velilerin çocukların ıdestekledikleri platformla ilgili olarak yeni bilgilendirmeler için sürekli bir çalışma yapılıyor. Derslerini iyi notlarla geçip sınavlarda okul puanlarını da yükseltmek isteyen öğrencilerin EBA Portal üzerinden kayıt yaptırması gerekiyor. Alınacak takviye ile öğrenciler artık daha da donanımlı hale gelecek. EBA kurslarına kimler başvurabilir? EBA kayıtlarında son gün ne zaman? E-Kurs kayıt için ne yapmak gerekmektedir? Ekimde startı verilecek olan ve tüm Türkiye'de rağbet gören EBA ile ilgili haberimizi sizler için derledik.

EBA KAYIRLARINDA SON GÜN NE ZAMAN? 

EBA kurslarının açılımı 'Eğitim Bilişim Ağı'dır.  EBA üzerinden gerçekleştirilen E-Kurs başvuruları hakkında pek çok şey merak ediliyor. EBA başvurularından sonra Türkiye genelinde birçok il ve ilçe merkezinde verilecek olan Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) dersleri, ekim ayının ilk günü başlayacak. EBA giriş ekranı üzerinden yapılacak olan E-Kurs başvurusu 23 Eylül tarihinde sona erecek. EBa kayıtlarında son gün 23 Eylül 2018 pazar günüdür. İşte, EBA giriş ekranı üzerinden yapılabilen  E-Kurs kayıtları hakkında merak edilen bazı bilgiler...

EBA GİRİŞ EKRANINDA BİLGİLER NASIL GÜNCELLENİR? 

ndan E-Kurs kayıtlarınızı yaptırmadan önce bilgilerinizi güncellemeniz gerekir.  Öğretmenler ve öğrenciler EBA Ders’teki bilgilerini EBA Ders’teki SINIFLARIM VE GRUPLARIM sayfasından “BİLGİLERİMİ GÜNCELLE” butonuyla güncelleyebilirler.

EBA GİRİŞ EKRANINDAN E-KURS BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

EBA giriş ekranı üzerinden E-Kurs kayıtları 17-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler EBA üzerinden “E-Okul Bilgileri İle Giriş Bölümü”nden kurs başvurusu yapabilecek.

Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler, kurs başvurusu için halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden e-kurs şifreleri alarak, bu şifre ile e-kurs modülüne giriş yapıp DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih edebilecek.

eba kurs kayıt

EBA E-KURS SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR? 

Eba e kurs başvurusu için veli ve öğrencilerin e-kurs.eba.gov.tr adresine girdikten sonra e-kurs.eba.gov.tr adresinden karşınıza çıkan aşağıdaki menüden başvuru yapacağı menüyü seçmeniz gerekiyor. 

EBA KURS KAYITLARI YILDA 3 KEZ YAPILIYOR

EBA Destekleme ve Yetiştirme Kursları; 1. dönem, 2. dönem ve yaz dönemi kursları olmak üzere üç dönemde açılıyor.  1.dönem, 2. dönem ve yaz dönemi kurslarının başlangıç ve bitiş tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği tarihe göre gerçekleşecek.

Yaz dönemi kursları, belirtilen tarih aralığına bağlı kalmak şartıyla kurs merkezleri tarafından bir başlangıç ve bir bitiş tarihi belirlenerek açılıyor.
 
Kursiyerler, halk eğitim merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapabilecek.

Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler arasından istediklerini tercih edebilecek.

eba nedir

EBA KURSLARINA KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel, ortaokullar, imam hatip ortaokulları, resmî/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilecek. Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler, açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülünden başvuru yapabilecek. Yaz dönemi kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında da kursa katılma hakkına sahip olacak. Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler, ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okullarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile kurs başvurusu yapabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler.

EBA NEDİR?

Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından her bir bireyin kullanımına ücretsiz olarak sunulan çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. Eğitim, hayatın ayrılmaz bir parçasıdır. EBA; okulda, evde, kısacası zamandan ve mekândan bağımsız olarak ihtiyaç duyulan her yerde ve her zaman kullanabilir. Bu da eğitimin dört duvar dışında da gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Bu platformun amacı; bilgi teknolojileri aracılığıyla etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş e-içerikler sunmakta, eğitim ve teknolojideki yenilikleri takip ederek gelişmeye devam etmektedir.

EBA’da bulunan e-içerikler, alanında uzman ekipler tarafından üretilmekte; ayrıca Türkiye’de ve dünyada dijital yayıncılık alanında önde gelen eğitim firmaları tarafından sağlanan içeriklerle de zenginleştirilmektedir. Aynı zamanda eğitim platformumuz öğretmen ve öğrenci kullanıcı kitlesinin yaptığı paylaşımlarla birlikte gittikçe büyüyen bir kaynak havuzu haline gelmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.