Eğitimde dijital dönem başlıyor

Eğitimde dijital dönem başlıyor
Birikim Okulları ile Türk Telekom bünyesindeki eğitim ve bilgi teknolojileri şirketi Sebit arasında 'Birikim Dijital Okul İş Birliği Protokolü’ imzalandı. Protokole, Birikim Okulları Genel Müdürü Dr. Ömer Faruk Yelkenci ile Sebit Genel Müdürü Salih Çil imza attı

İmza töreninde konuşan Birikim Okulları Genel Müdürü Yelkenci, “Birikim Dijital Okul” projesi hakkında bilgi verdi. Yelkenci, “Yönetimi iç ve dış paydaşları ile ortaklaşa yapılması gereken, sürekli gelişen ve etkileşen dinamik bir süreç olan eğitim, bilgi ve teknolojinin üretilmesine, teknoloji de eğitimin gelişmesine katkı sağlar. Bu etkileşim, eğitim ve dijital teknoloji arasında da yaşanıyor. Dijital devrim, dijital evrende dijital okulu tasarlama imkanı sunuyor. Birikim Dijital Okul projesi, pandemi gibi olağan dışı durumlarda çocuklarımızın okulsuz kalmamaları için en güçlü alternatif olarak yerini alacak. Yapay zeka vasıtasıyla hızlı ve seçenekli öğrenme imkanları sunan Birikim Dijital Okul, öğrencilerimizin zaman ve mekandan bağımsız öğrenmesini sağlıyor ve eğitimde sınırları kaldırıyor” dedi.

Bağımsız eğitim imkanı
Sebit Genel Müdürü Çil ise “Çağın koşullarını yakaladığımız ve öğrencilerimize sunacağımız dijital okulda faydalı ve etkin imkanlar sunacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından Yelkenci ve Çil, “Birikim Dijital Okul İş Birliği Protokolü”nü imzaladı. Böylece “Birikim Dijital Okul” projesine start verildi. Birikim Dijital Okul, yapay zeka desteği ile hızlı ve seçenekli öğrenme imkanları sunacak. Dijital okul, öğrencilerin zamandan ve mekandan bağımsız olarak eğitim almasına imkan sağlayacak.

ÖMER FARUK ARPACIK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.