Eğitimde pazar payımız arttı

Eğitimde pazar payımız arttı
Türkiye'den yurt dışına eğitim için giden öğrenci sayısında artış yaşanırken uluslararası öğrenci değerlendirme programı PISA, Türkiye sonuçlarını 3 puan yükselterek yüz güldürdü

Kanada Okulları Türkiye Direktörü Ayşen Karşıt, dünyanın uzak coğrafyalarından Türkiye’ye gelen yabancı öğrencilerin sayısında son yıllarda önemli bir artış yaşandığını, Türkiye’den yurt dışına öğrenci göndermenin aksine onları ülkeye çekebilmek için tüm eğitimcilerin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti. Karşıt, "Eğer eğitimde markalaşmayı yakalayabilirsek dünyadaki uluslararası eğitim pazarından ülkemize daha fazla pay kazandırabiliriz" dedi.

Beyin göçü durmalı
Eğitimde dünya markası olmak adına emin adımlarla ilerleyen bir Türkiye olduğunu vurgulayan Ayşen Karşıt, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanlığımız dünya standartlarını yakalamak için büyük bir çaba içerisinde. Biz de eğitimciler olarak ülkemize katkıda bulunmak için birçok adım attık, atmaya da devam ediyoruz. Lise çağına kadar inen beyin göçünü durdurmak zorundayız. Öğrencilerimizin yurt dışına gidiyor olması ülkemiz için çok büyük bir kayıp. Son olarak PISA 2018 sonuçlarında basamak atlayarak yüz güldüren Türkiye’de, eğitimde yapılan atılımlarla, yanlış algıdan dolayı oluşan beyin göçünün önüne geçileceğine inanıyoruz" diye konuştu.

İthal etmek istiyorlar
Türkiye’den yurt dışına öğrenci göndermenin tam aksine tüm dünya ülkelerinden öğrencileri ülkeye çekebilmek tüm eğitimcilerin elini taşın altına koyması gerektiğinin altını çizen Ayşen Karşıt, “Yabancı öğrenci sayımızı artırarak ülke ekonomisine büyük bir girdi kazandırmamız gerekli. Eğer eğitimde markalaşmayı yakalayabilirsek dünyadaki uluslararası eğitim pazarından ülkemize daha fazla pay kazandırabiliriz. Bizim de hedefimizde dünyanın dört bir yanından ülkemize yabancı öğrenci ithal etmek var. Onlar ileride ülkemizin fahri tanıtım elçileri olacaklar. Burada eğitim alıp ülkelerine döndüklerinde Türk iş insanları ile iş bağlantıları kuracaklar. Orta ve uzun vadede ülke ekonomisine bir katkıda bulunmak adına yabancı öğrenci sayımızı artırmak için gayret içerisindeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

27 ülkeye eğitim veriyoruz
Türkiye’nin eğitimde yabancı öğrenciler için cazibe merkezi olması yönünde çabalarına değinen Karşıt, "Türkiye eğitim konusunda cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerlerken eğitim kalitesinin de artmasıyla birlikte uluslararası alanda her geçen gün daha da bilinir hale geliyoruz. Yaklaşık olarak bin öğrencimiz var ve bunların yüzde 20’sini uluslararası öğrenciler oluşturuyor. 27 ülkeden İngiltere, Amerika, Kanada, Fransa başta olmak üzere Güney Kore, Rusya, Çin ve Japonya’dan öğrencilerimize eğitim veriyoruz. Türkiye’nin her milletten ve her kültürden insana kucak açabiliyor olması da yabancıların Türkiye’yi tercihinde önemli bir nokta. Bu anlamda biz de kendimize bazı hedefler belirledik. İngiltere, Rusya ve Güney Kore’den ülkemize ilkokul ve lise düzeyinde öğrenci çekmek istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.